TAKMIČENJE UČENIKA SAOBRAĆAJNIH ŠKOLA studio b

Objavljeno: 24.04.2023. 15:53 Izmenjeno: 24.04.2023. 15:53

Svečano otvaranje tradicionalnog 28. Republičkog takmičenja saobraćajnih škola, koje se ove godine održava od 24. do 26. aprila upriličeno je u velikoj sali Gradske opštine Zemun. Organizator takmičenja je Zajednica saobraćajnih škola Republike Srbije, a domaćin Saobraćajno-tehnička škola iz Zemuna. U ime domaćina uvažene goste i učesnike takmičenja su pozdravili zamenik predsednika Gradske opštine Zemun […]

Svečano otvaranje tradicionalnog 28. Republičkog takmičenja saobraćajnih škola, koje se ove godine održava od 24. do 26. aprila upriličeno je u velikoj sali Gradske opštine Zemun. Organizator takmičenja je Zajednica saobraćajnih škola Republike Srbije, a domaćin Saobraćajno-tehnička škola iz Zemuna.

U ime domaćina uvažene goste i učesnike takmičenja su pozdravili zamenik predsednika Gradske opštine Zemun Žarko Dronjak, direktor Saobraćajno-tehničke škole iz Zemuna i predsednik Zajednice saobraćajnih škola Republike Srbije Miroslav Macura, kao i predstavnici Ministarstva prosvete, Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, Saobraćajne policije, Agencije za bezbednost saobraćaja i poznati glumac Dragan Jovanović, koji je svojevremeno bio učenik ove škole. Pozivu da uveličaju skup su se odazvali predstavnici Vojske Srbije, Vojne Akademije,  Nacionalne službe za zapošljavanje, Saobraćajnog fakulteta  i mnogobrojnih privatnih fakulteta i društveno odgovornih preduzeća.

U umetničkom delu programa učestvovao je hor Muzičke škole ”Kosta Manojlović” i dramska sekcija zemunske saobraćajne škole.

Cilj ovog takmičenja je, pre svega, da se nagrade postignuća učenika i podigne kvalitet obrazovanja u području oblasti saobraćaja. Srednjoškolci će se takmičiti u različitim disciplinama i tom prilikom pokazati koliko zaista osećaju pripadnost struci, koliko su kolegijalni i skloni timskom radu. Učenici su došli iz 30 srednjih saobraćajnih škola, iz raznih sredina Republike Srbije, a u revijalnom delu učestvovaće i škole iz regiona. Tokom takmičenja prenosiće jedni drugima stečena iskustva u izučavanju svog zanimanja, susretati se sa različitim uslovima rada, družiti se i razvijati takmičarski duh.

U okviru pratećeg programa takmičenja, 25. aprila u dvorištu Saobraćajno-tehničke škole u Zemunu biće održan sajam obrazovanja, kao i druge aktivnosti u cilju razmene iskustva, primera dobre prakse i saradnje.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Vedro

Trenutna temperatura 22°C

Vedro

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 27°C
Min: 15°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana