Tadić:Šta je Srbija uradila da bi zaštitila Ivanovića Tanjug

Objavljeno: 24.02.2018. 17:31 Izmenjeno: 24.02.2018. 17:31

Predsednik SDS Boris Tadić danas je rekao da je 40 dana prošlo od ubistva Olivera Ivanovića i ponovio pitanje šta je Srbija uradila da zastiti Ivanovića „koji je upozoravao na pretnje koje je dobijao“.

Tadić je naveo da je Srbija tražila da se uključi u istragu ubistva, ali da se postavlja važnije pitanje a to je šta je uradila da se uključi u proces zaštite Ivanovića i negovog života.

„Država koja ne zaštiti svog ugroženog građanina saučestvuje u ugrožavanju njegovog života“, rekao je Tadić i naveo da predsednik Srbije, koji vodi Savet za nacionalnu bezbednost, mora da pozove na odgovornost sve koji nisu zastitili Ivanovića.

Tadić, koji se novinarima obratio ispred zgrade Predsedništva Srbije, rekao je da je to „četvrto političko ubistvo u poslednje dve decenije“, a dodaje i da je povećana kriminalizacija u zemlji, da se dešavaju mafijaška ubistva. . .

Tadić tvrdi da je Srbija „od juče na crnoj listi“ Međunarodne finansijske akcione grupe za borbu protiv pranja novca i doturanja terorističkim grupama u svetu (FATF), zajedno sa Jemenom, Sirijom, Irakom. . .

Kaže da je do juče na toj listi od zemalja u regionu bila jedino BiH, ali je „skinuta i na njeno mesto je došla Srbija“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana