SzS zvanično proglasio bojkot izbora na svim nivoima Tanjug

Objavljeno: 04.03.2020. 16:37 Izmenjeno: 04.03.2020. 16:55

Savez za Srbiju proglasio je  nakon što su raspisani redovni parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori, bojkot izbora na svim nivoima.

Predsedavajući Zoran Lutovac je na pres konferenciji rekao da se SzS više od godinu dana bori za, kako kaže, slobodne i poštene izbore, što je vlast, prema njegovoj oceni, ignorisala, vodila kampanju za lažne izbore i stvarala lažnu opoziciju.

Kako je rekao, bojkot je „veliko „ne“ Vučićevoj vlasti, a „veliko „da“ normalnoj i uređenoj Srbiji.

Na pitanje novinara kakva će biti strategija bojkota, budući da mediji sa nacionalnom frekvencijom nisu obavezni da izveštavaju o aktivnostima stranaka koje ne izlaze na izbore, Lutovac je odgovorio da kampanja bojkota ne znači neučestvovanje, nego zalaganje za slobodne izbore.

Pozvao se i na Ustav, odnosno pravo građana na informisanje, što znači, kaže, da moraju biti obavešteni i o aktivnostima dela opozicije koja neće učestvovati na izborima.

Lider Dveri Boško Obradović je upitan kako komentariše izjavu predsednika Srbije da je njegov poziv vojsci i policiji da preuzmu vlast ““klasičan primer poziva na državni udar ili puč““ i da bi lider Dveri voleo da ubiju Vučića, ali da zna da ne bi bilo popularno da to kaže.

Rekao je da nikog ne mrzi i da nikom ne želi loše, pa ni Vučiću, ali mu, kaže, želi „pošteno suđenje“.

Na konferenciji SzS je predstavljen i predlog Zakona o materijalnom obeštećenju ““političkih žrtava“ aktuelne vlasti, odnosno, onih koji su izgubili posao ili na drugi način pretrpeli materijalnu štetu zbog opozicionog delovanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana