SZO: Srbija adekvatno odgovorila, brzo uvela potrebne mere Tanjug

Objavljeno: 04.04.2020. 15:38 Izmenjeno: 04.04.2020. 15:38

Srbija je adekvatno odgovorila na epidemiju korona virusom i relativno brzo je stavila na snagu mere koje su potrebne, rekao je Marijan Ivanuša iz Svetske zdravstvene organizacije, navodeći da je naša zemlja vrlo brzo uspela da obezbedi i medicinsku opremu do koje se sada teško dolazi.

 

Ivanuša je rekao da su mere koje je Srbija preduzela bile pravovremene i ocenio da se u zemlju vratio veliki broj ljudi iz inostranstva, među kojima je bilo zaraženih, što je, kaže, bila otežavajuća okolnost.

“Pratili smo razvoj situacije i do sada je Srbija imala na raspolaganju ono što joj je trebalo. Videćemo kako će se situacija dalje razvijati. Vidimo da medicinska sredstva još stižu u Srbiju od različitih partnera, pa i tim UN pomaže koliko može. To što rade vlada i predsednik, nadam se da će biti dovoljno”, rekao je Ivanuša za TV Prva.

On je kazao da je potpuna zabrana kretanja jako oštra mera i dodao da nema odgovor da li je treba uvesti.

Podsetio je da su pojedine zemlje jako pogođene epidemijom, te da je u Kini broj bolesnih u odnosu na broj stanovnika bio relativno mali, ali to je i zahvaljujući merama koje je ta zemlja sprovela.

“Brojke su izuzetno zabrinjavajuće, treba ozbiljno uzeti ovu epidemiju i boriti se svim snagama kako bi se stavila pod kontrolu”, rekao je Ivanuša i dodao da je komplikovano odgovoriti zbog čega se Italiji i Španiji dogodila situacija sa velikim brojem obolelih i umrlih.

“U Italiji i Španiji su potrebne detaljnije analize, znamo da treba vreme da se mere stave na snagu pravovremeno, ne prekasno, a ne ni prerano.Važno je da se sve dogodi u pravom trenutku”, rekao je Ivanuša.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana