Svedokinja: Videla sam kako tuku i legitmišu dva mladića Tanjug

Objavljeno: 16.05.2016. 13:45 Izmenjeno: 17.05.2016. 15:37

Svedokinja napada na Andreja Vučića i Predraga Malog, tokom Parade ponosa 2014, posvedočila je danas, u nastavku suđenja žandarmima osumnjičenim za taj napad, da je sa svog balkona videla kako policajci tuku jednog mladića koji je stajao pored zida, dok je drugi bio okružen policajacima.

Svedokinja napada na Andreja Vučića i Predraga Malog, tokom Parade ponosa 2014,  posvedočila je danas, u nastavku suđenja žandarmima osumnjicenim za taj napad, da je sa svog balkona videla kako policajci tuku jednog mladića koji je stajao pored zida, dok je drugi bio okružen policajacima.

Darinka Mirović (81) svedočila je da je sa svog balkona u zgradi na uglu Birčaninove i Svetozara Markovića videla scenu koju je opisala, kako jednog mladića tuku, a drugi je bio okružen policajcima, pa ona, kako je rekla, pretpostavlja da su njega legitimisali.

Mirovićeva nije mogla da opredeli ko su bila ta dva mladića, koji su bili okruženi policijacima, ali je rekla da je njihov identitet shvatila iz medijskih izveštaja, „na vestima“.

Ona je na pitanje advokata obrane rekla da nije čula šta se dole govorilo, niti da policajci uzvijuju naredbe „stoj“, i „ne može dalje“.

Rekla je da je čula graju i izašla na balkon da vidi o čemu se radi.

U nastavku suđenja svedočila je novinarka TV N1 Jelena Zorić koja je sa snimateljem Bobanom Španićem bila na mestu incidenta.

Zorićeva je rekla da je „perifernim vidom“ primetila pored žandarma više od dva civila i potom čula žagor i graju i reči: „Alo, odbij, šta to radiš…“ i da je videla tuču.

Prenela je da je rekla Španiću da snimi to što se vidi jer može da bude interesantno, dodavši da je mobilnim telefonom obavestila urednika o tome šta se dešava.

Zorićeva je rekla i da je, dok je okretala broj, čula i reči „lezi dole, stoj, gde ćeš“ kao i da je čula udarce pendrekom ali da u tom trenutku nije znala o čemu se uopšte radi.

Ona je navela i da je videla da je jedan civil, pošto se okrenuo ka žandarmima, dobio udarac pendrekom u ledđa, dodavši da je tek naknadano saznala da se radi o Andreju Vučiću.

Zorićeva je navela i da je snimljeno 147 sekundi i da je potom, pošto se sve završilo otišla na nekoliko drugih lokacija u gradu kako bi nastavila izveštavanje o Paradi ponosa.

Objasnila je i da je potom na portalu na mobilnom telefonu videla da je pretučen Andrej Vučuić i da je potom srela inspektora MUP-a koga zna od ranije koji je pitao da li je neko snimio šta se dogodilo.

Zorićeva je rekla i da, pošto nije znala šta je snimljeno, da mu je prenela da imaju snimljenu neku tuču a da su policajci, kad su pogledali snimak, videli da se radi o Andreju Vučiću.

Ona je navela i da je potom kontakatirala direktora N1 televizije Jugoslava Ćosića, s obzirom da su joj policajaci rekli da treba da ode do MUP-a, beogradske policije sa snimkom, dodavši da su posle oko sat vremena sa Španićem i Ćosićem zajedno otišli u sedište BIA.

Zorićeva je navela i da je, posle pisanog zahteva, BIA presnimila video zapis i vratila kameru ekipi N1 koja je uveče emitovala sve što je snimljeno kako bi se izbegle bilo kakve spekulacije.

Na pitanje odbrane da li je videla da je neki civil udario policijskog službenika, ona je odgovorila odrečno, dodavši i da nije videla potezanje pištolja kao i da se ne seća da li je čula reči „pazi, pištolj“.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva, žandarmi Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Djordjević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević i Rade Matić terete se da su počinili krivično delo napada na vojno lice u vršenju službe, u sticaju s krivičnim delom zlostavljanja i mučenja.

Okrivljenima se optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu na teret stavlja i krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

Suđenje će biti nastavljeno 31. maja u 10 sati, takođe saslušanjem svedoka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana