Zemun bogatiji za još jedno dečje igralište i sportski teren

Objavljeno: 21.06.2017. 12:06 Izmenjeno: 21.06.2017. 20:00

Gradski menadžer Goran Vesić, član Opštinskog veća Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević i direktor „Zelenila – Beograd” Slobodan Stanojević obišli su rekonstruisano sportsko i dečje igralište, kao i prostor za odmor starijih sugrađana u okviru zemunskog stambenog naselja između Prvomajske i Zlatiborske ulice.

Vesić je istakao da je novi park klasičan primer kako treba da izgledaju uređene javne površine između stambenih zgrada.

– Naša je politika usmerena da građani u svome komšiluku imaju uređeno sportsko i dečje igralište, kao i prostor za odmor i da na taj način podižemo komfor života ljudi u Beogradu – istakao je Vesić i zahvalio „Zelenilu” na dobro obavljenom poslu.

On je precizirao da je za obnovu prostora izdvojeno 8,3 miliona dinara. Dečje igralište je, prem njegovim rečima, urađeno prema evropskim standardima, sa zaštitnom podlogom, košarkaški teren ima zaštitnu ogradu, dok su na prostoru za odmor, pored standardnog mobilijira, postavljene i betonske šahovske table, naveo je gradski menadžer.

Vesić je podsetio da je u Zemunu u poslednje tri godine uređeno sedam dečjih igrališta, četiri sportska terena i jedna pet zona za kućne ljubimce, i najavio dalja ulaganja u manje parkove oko stambenih kvartova.

Gavrilović je istakao da Opština Zemun sistemski pokušava da reši problem urbanih džepova, dečjih igrališta i prostora za odmor starijih sugrađana u stambenim blokovima. On je rekao da je ta opština obezbedila dodatna novčana sredstva za tu namenu i zahvalio Gradu Beogradu i „Zelenilu – Beograd” na pomoći.

Stanojević je dodao da je za poslednje tri godine u prestonici uređeno oko 130 sličnih lokacija, dok se trenutno radi oko 10 dečjih igrališta. On je najavio da će posle rebalansa budžeta početi rekonstrukcija Zemunskog parka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana