Sednica Skupštine, dve tačke dnevnog reda Studio B

Objavljeno: 27.04.2020. 11:40 Izmenjeno: 28.04.2020. 11:16

Predsednica skupštine Maja Gojković sazvala sednicu parlamenta za utorak u 10 sati, a na dnevnom redu su dve tačke: predlog odluke o potvrđivanju odluke o uvođenu vanrednog stanja i predlog zakona o potvrđivanju svih uredaba koje je donela Vlada, uz supotpis predsednika Srbije.

Od poslanika očekujem da odgovorno pristupe svom poslu, kaže Gojković i da, kako dodaje, na način primeren situaciji u kojoj se država nalazi diskutuju o tačkama dnevnog reda, navodeći da želi da se vodi ozbiljna debata u kojoj će svako izneti svoje argumente.

Naša reč ima težinu, slušaće nas građani i zato pozivam poslanike na odgovornost, istakla je Maja Gojković povodom prve sednice parlamenta tokom vanrednog stanja. Dodaje da je u pripremi sednice pokušala da na sajtovima relevantnih parlamentarnih organizacija pronađe kako to rade parlamenti u svetu, ali kako objašnjava, nije uspela da pronađe primer da 250 poslanika dolazi na sednicu zajedno sa predstavnicima vlade i da potom raspravljaju o tačkama dnevnog reda.

Parlament je kako kaže, obezbedio sve mere koje su potrebne da se na bezbedan način održi zasedanje u specifičnim epidemiološkim uslovima.

Gojković objašnjava da će sutra svi poslanici morati da prođu kroz sigurnosna vrata, kao i da će svima biti merena temperatura, posle čega će dobiti maske i rukavice. Posebne mere, dodaje, preduzete su u sali u kojoj se kako kaže, očekuje veći broj poslanika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana