Danas preventivni pregledi širom Srbije,u KCS ultrazvuk… Tanjug

Objavljeno: 28.01.2018. 00:01 Izmenjeno: 28.01.2018. 13:34

U više od 100 zdravstvenih ustanova širom Srbije danas od 8.00 do 16.00 časova biće organizovana peta po redu akcija besplatnih preventivnih pregleda koju organizuje Ministarstvo zdravlja.

U Kliničkom centru Srbije (KCS) će svi zainteresovani građani moći da u Poliklinici KCS urade ultrazvuk abdomena i laboratorijske analize – tumor markeri gastrointestinalnog trakta CEA i CA 19-9.

Pored toga, u ambulantama Klinike za ginekologiju i akušerstvo KCS (GAK) u Višegradskoj, sugrađanke će biti u prilici da obave i preventivne ginekološke preglede, navode iz KCS.

Ministarstvo zdravlja pozvalo je sve građane da se  priključe ovoj akciji i obave preventivne preglede u lokalnoj zdravstvenoj ustanovi.

I ovoga puta, kao i tokom prethodnih termina preventivnih pregleda, stručni timovi zdravstvenih ustanova biće raspoređeni u značajnom broju ambulanti i kontrolnih punktova, i učiniće sve da građani efikasno obave kontrolne preglede i time eventualno preveniraju neka ozbiljna oboljenja. Po potrebi, lekarski timovi će raditi i produženo, nakon 16.00 časova, a gde za to bude postojala potreba, biće organizovani i naknadni pregledi sledećeg vikenda.

Kako se navodi, prevencija i rana dijagnostika najbolji su put do očuvanja zdravlja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana