Sutra 29. sednica Skupštine Grada Beograda Beoinfo

Objavljeno: 28.04.2021. 13:42 Izmenjeno: 28.04.2021. 18:19

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević zakazao je za sutra u 10 časova 29. sednicu Skupštine Grada Beograda

Sednica će se održati u sali 1/0 „Delta kongresnog centra” (bivši „Sava centar”), ulaz iz prizemlja Ulice Milentija Popovića, uz poštovanje preporuka o preventivnim merama Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd u cilju sprečavanja širenja kovida.

Na dnevnom radu naći će se nekoliko planskih akata: Predlog izmene i dopune Plana detaljne regulacije šireg područja uz Ulicu vojvode Stepe, opština Voždovac, za Blok 4, između ulica Vojvode Stepe, Borisavljevićeve, Piroćančeve i Bože Jankovića, zatim Predlog plana detaljne regulacije za deo Orlovskog naselja u Mirijevu, opština Zvezdara, kao i Predlog plana detaljne regulacije za kompleks „West 65”, opština Novi Beograd. Pred odbornicima će se naći i Odluka o izradi izmena i dopuna Plana detaljne regulacije naselja Banjica, kompleks između ulica Crnotravske, Bulevara Jugoslovenske armije, Beranske, Borske i Kaljavog potoka, opština Voždovac – I faza, za deo Bloka 3.

Odbornici će se izjašnjavati i o Predlogu odluke o nefakturisanju zakupnine zakupcima koji obavljaju ugostiteljsku delatnost u poslovnom prostoru na kojem je nosilac prava javne svojine Grad Beograd, odnosno na kojem Grad Beograd ima posebna svojinska ovlašćenja, i to za maj 2021. godine, zatim o Predlogu odluke o dopuni Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina za teritoriju Beograda, kao i o odlukama o otpisu i konverziji potraživanja grada za Preduzeće za vodne puteve „Ivan Milutinović” PIM a. d. Beograd i Grafičkog preduzeća „Kompanija Štamparija Borba”.

Takođe, na dnevnom redu je i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o taksi prevozu, zatim izveštaji o stepenu realizacije programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta i o radu Gradskog pravobranilaštva Grada Beograda, oba za period od 1. januara do 31. decembra 2020. godine. Odbornici će glasati i o Predlogu odluke o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora Javnog komunalnog preduzeća „Infostan tehnologije”.

Odbornici će odlučivati i o davanju saglasnosti na rebalans programa poslovanja za 2021. godinu za GSP „Beograd” i JKP „Parking servis”, kao i na Statut Apotekarske ustanove – Apoteka „Beograd” i o dopuni Statuta Javnog preduzeća za obavljanje delatnosti od opšteg interesa za Grad Beograd „Beogradska tvrđava”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana