Supernatural festival 22. i 23. aprila na Adi Huji Tanjug

Objavljeno: 22.03.2017. 16:00 Izmenjeno: 22.03.2017. 16:00

Supernatural festival, čiji je cilj promocija ekoloških i zdravih stilova života, biće održzn 22. i 23. aprila na Adi Huji, najavljeno je danas na konferenciji u novootvorenom prostoru Marsh Open Space u Beogradu.

Ove godine po prvi put festival traje dva dana tokom kojih će posetioci moći da uživaju u muzici, zdravoj hrani, kao i brojnim aktivnostima za decu i odrasle.

Osnivač Supernatural festivala Srđan Stanković je rekao da je cilj tog festivala aktivizam za Adu Huju, prostora koji se već „60 godina degradira“.

„U saradnji sa Gradom Beogradom sanirali smo jedan deo Ade Huje i napravili park koji je proglašen za jedan od 25 najboljih projekata u Evropi. Ovo je nastavak aktivizma da, u saradnji sa Gradom Beogradom i Sekretarijatom za zaštitu životne sredine konačno rešimo problem Ade Huje koji je najveći ekološki problem Beograda“, rekao je Stanković.

Navodeći da će 10 odsto ukupnog prihoda od prodatih karata biti uloženo za dalje pošumljavanje Ade Huje, on je pozvao sve građane da dođu na festival.

Vršilac dužnosti sekretara za zaštitu živote sredine Goran Trivan je podsetio da se Superntaural festival održava već jedanaestu godinu i da je za sve to vreme izrastao u jednu od manifestacija koja je najvažnija u Beogradu.

„Za sve to vreme festival je na ubedljivo najbolji način pokazao šta sve mi kao građani i Beograd kao grad možemo da učinimo po pitanju zaštite životne sredine“, rekao je Trivan.

Navodeći da Supernatural festival okupi više desetina hiljada ljudi, a naročito dece, Trivan je rekao da je to veoma značajno jer svi oni imaju priliku da čuju i nauče nešto novo.

Muzicki program festivala obojiće rokenrol, džez, rege, fank, hip hop, post grandž i elektro pop-pank zvuci, pa će tako prvog dana festivala, 22. aprila, nastupiti Del Arno bend, Beogradski Sindikat, Sharks, Snakes and Planes, slovenački Nula radio with Rebel B.

Drugog dana posetioce će zabavljati Kanda Kodža i Nebojža, Nikola Vranjković, Irie Fm, Lolobrigida, kao i Leontina i dečiji hor Čarolija.

Osim dobre muzike za posetioce festivala organizovana su i brojna dešavanja za decu i odrasle poput PIJACE na kojoj će se predstaviti mala poljoprivredna gazdinstva, proizvođači autentičnih srpskih

proizvoda i najbolje iz Srbije: homoljski med, banatski kozji sir, sremski kulen, rakija sa gledićkih planina i drugi čuveni delikatesi.

Deo pijace biće i otvorena kuhinja gde će majstori kuhinje beogradskog restorana „Cveće zla“ pripremati gurmanske zalogaje za sve sladokusce.

WELNEŠ radionice kapuere, joge, masaže, izložba lekovitog i aromatičnog bilja promovisaće harmoniju duha i tela, dok će DANUBE VILLAGE i organizacije Srbija za mlade, koja se bavi omladinskim turizmom, i DČ (Dunavski centar za kompentenciju) sve zainteresovane upoznati sa biodiverzitetom i ekoturizmom na Dunavu.

Deo festivala biće i radionice za decu gde će mališani, kroz zabavu i igru, učiti kako se sadi lekovito bilje, lavanda, ruzmarin, majčina dušica, zašto su važne pčele i kako da kroz veselu potragu za blagom otkriju važna znanja za zdraviju i zeleniju planetu.

Karte po ceni od 600 dinara za jedan dan, odnosno 1000 dinara za oba dana nalaze se u pretprodaji na svim prodajnim mestima Eventima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana