Sukobi u Hanoveru zbog konvencije AfD Tanjug

Objavljeno: 02.12.2017. 17:57 Izmenjeno: 02.12.2017. 17:57

Nekoliko osoba je povređeno u Hanoveru u sukobima policije i antifašističkih demonstranata, koji su pokušali da blokiraju prvu konvenciju Alternative za Nemačku (AfD) od kada je ta krajnje desničarska partija ušla u parlament posle izbora u septembru.

AP Photo/Michael Sohn

Uprkos niskim temperaturama, policija je upotrebila vodene topove, pendreke i biber sprej kako bi rašcistila put za 600 delegata.

Deset učesnika protesta je odvedeno u pritvor, rekli su iz policije za nemački sajt NDR.

Policija je rekla da je ukupno pet demonstracija bilo zakazano za danas u Hanoveru, a da se 6.000 ljudi pridružilo proimigracionom skupu u centru grada kao i da se očekuje da će kasnije skup koji su sazvali sindikrati privići hiljade ljudi.

Kako je ranije preneto, sukobi policije i učesnika protesta odložili su otvaranje skupa.

Stranka, koja je osvojila mandate u parlamentu prvi put ove godine, organizovala je konvenciju kako bi popunila upražnjeno mesto predsednika nakon što je jedna od lidera stranke Frauke Petri istupila iz te stranke u septembru optužujući je za flert sa ultra desničarskim ekstremizmom.

Tim njenim potezom, na čelu stranke je ostao Joerg Mojten, ali za sada nije jasno da li će na čelu stranke ostati jedan predsednik ili će biti izabran i drugi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana