Subvencije za unapređivanje i povećanje broja manifestacija u gradu Beoinfo

Objavljeno: 05.06.2018. 11:24 Izmenjeno: 05.06.2018. 11:24

Sekretar za privredu Milinko Veličković potpisao je u zgradi Gradske uprave 17 ugovora o dodeli sredstava za sufinansiranje dela troškova za organizaciju domaćih i međunarodnih kongresa, manifestacija, festivala, edukacija, seminara, izložbi, kao i za unapređenje programa korišćenja informacionih tehnologija u turizmu na teritoriji Beograda u 2018. godini.

Veličković je rekao da je cilj konkursa unapređivanje kvaliteta postojećih manifestacija, kao i povećanje broja postojećih skupova organizovanih u Beogradu, a koji će doprineti kvalitetu urističke ponude grada.

– Grad Beograd je najveći poslovni, kongresni i kulturni centar u regionu, turističko mesto prve kategorije koje iz godine u godinu beleži porast broja turista i sve se bolje pozicionira na turističkoj mapi Evrope i sveta. Prema podacima Sekretarijata za upravu, u prvom kvartalu 2018. godine Beograd je imao više od 182.000 posetilaca, od čega je oko 147.000 inostranih, što je ukupno porast za 11 odsto u odnosu na isti period prošle godine – istakao je Veličković.

Prema njegovim rečima, ovim konkursom obuhvatili smo različite programe i projekte, sportske, kulturne, muzičke, međunarodne skupove, kao i promovisanje Beograda korišćenjem informacionih tehnologija u turizmu.

– Zadovoljstvo mi je što se 7. Međunarodni evropski kongres za osobe sa smetnjama u razvoju posle Berlina, Brisela, Beča i Praga prvi put održao u Beogradu i što je Sekretarijat za privredu deo tog kongresa. Naš grad, zahvaljujući ovom kongresu, posetilo je više od 400 ljudi iz Nemačke, Švajcarske, Austrije, Italije, Belgije, Holandije, Francuske, Rusije, Velike Britanije, Slovenije i Srbije – naveo je Veličković.

Nadam se, dodao je sekretar, da će sredstva koja je Grad Beograd – Sekretarijat za privredu izdvojio doprineti da se programi i projekti odvijaju nesmetano i kvalitetnije uz našu pomoć i podršku.

Ove godine podržani su UC „Talija” (20 godina UC „Talija”), Kajak klub „Zemun” (Festival zemunskih kajaka i čamaca), Centar za podršku lokalnom razvoju (Mobilni vodič kulturnih sadržaja Lazarevac na dlanu), Inicijativa mladi za promociju evropskih vrednosti (Prvomajski Ada fest), UG „Marksenik” (Internet-portal „Belgrade forme.com”), Kulturni centar „Nea Pangea” (Belgrade Global Fest), Centar za unapređenje preduzetništva mladih – CUPM (Multimedijalni film „Volim Beograd”), Turističko društvo „Zemun” (Duvanu s ljubavlju), Nacionalna asocijacija za stare i umetničke zanate „Naše ruke” (Izložba „Suveniri sveta”), Udruženje pejzažnih arhitekata Srbije (V Međunarodni kongres „Pejzaž – Karjina – Krajobraz”), Udruženje „Pro art vožd” (2hot4stage fest), Srpski „Dragon boat” (IV Međunarodni „Dragon boat” festival), Udruženje „Etno-mreža” (Žirirana izložba „100 žena – 100 minijatura”), Svibor savez Srbije (21. Međunarodni viteški turnir – Svibor duhovi 2018 „Ko je vitez”), Udruženje „Živimo zajedno” (Evropski kongres za osobe sa smetnjama u razvoju „Živeti u susretu”), UG „Nova ideja” (Film strit letnji bioskop) i Udruženje „Institut za umetničku igru” (Edukativne radionice savremene igre i koreografije).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana