Stručnjaci prate pojavu dima sa deponije Vinča Studio B

Objavljeno: 06.06.2017. 12:23 Izmenjeno: 06.06.2017. 12:23

Studiju B jutros su građani ponovo prijavili neprijatan miris iz pravca Vinče i tim povodom obratili smo se Gradskom zavodu za javno zdravlje.

U toj ustanovi kažu da se  neprekidno prati koncentracija zagađujućih materija u vazduhu na široj teritoriji Beograda, sa posebnim osvrtom na situaciju u vezi sa sporadičnom pojavom emisije dima sa deponije Vinča.

Posebna pažnja usmerena je na naselja Lešće, Višnjička banja, Višnjica, Rospi ćuprija, Karaburma i na delove Krnjače, Koteža i Borče.

U Zavodu ističu da nije konstatovano povećano prisustvo zagađujućih materija: ugljen monoksida, azot dioksida, sumpor dioksida, dok je primećen blag porast koncentracije suspendovanih čestica ispod 10 mikrona, ali je koncentracija ovih zagađujućih materija i dalje ispod granične vrednosti.

Gradski zavod za javno zdravlje nastaviće sa merenjem kvaliteta vazduha i pratiće stanje situacije u Beogradu.

3 Responses to “Stručnjaci prate pojavu dima sa deponije Vinča”

 1. Mm каже:

  Gospodo, resavajte problem sa pozarom i dimom. Imamo bebe u stanovima, ne mozemo prozor da otvorimo po najvecoj vrucini, a i klimu da ukljucimo!!!! Visnjcka Banja je po celu noc pod dimom!!! Ne zanima nas sta je, o cemu brinete!? Hocemo da cekamo da zagadjenje dodje do granicnih vrednosti!?!?

 2. snježana apostolovski каже:

  Poštovana gospodo,
  već danima, a naročito u jutarnjim satima davimo se smradom zapaljenog smeća u MMlugu , mada se dim oseća i u naselju Konjarnik na potezu početna stanica autobusa 17 i 31 pa do hotela Srbija.
  Preostaju nam gas maske …samo gde ih nabaviti !?

 3. snježana apostolovski каже:

  Da dodam , ne znam kako rešavate i koliko problematiku gašenja zapaljenog đubra u Vinči , ali naseljima MMLug i Konjarnik potrebne su gas maske !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana