Stigla pomoć labudovima na keju Studio B

Objavljeno: 09.01.2017. 22:17 Izmenjeno: 09.01.2017. 22:17

Labudovi na zemunskom keju više neće biti ugroženi. Opština Zemun obezbedila hranu za ptice, koje su postale pravi simbol ovog dela Beograda

 

foto printskrin Studio B

Uprkos niskim temperaturama, na Zemunskom keju ovih dana ima ljudi. Jedan od razloga svakako su i labudovi o kojima sada brinu Zemunci jer oni ne mogu sami da se prehrane zato što su zaledili plićaci u kojima inače pronalaze hranu. Ornitolozi kažu da je jedini način da im se pomogne upravo taj – da im se donese hrana.

Koliko nam priroda daje , ponekad isto toliko i uzima. Ovim labudovima su niske temperature onemogućile da dođu do hrane koju nalaze na dnu reke. Zahvaljujući dobrim ljudima ipak nisu gladni.

 

Od zaposlenih u obližnjem restoranu odakle se pruža pogled na Dunav saznali smo da su oni odreagovali i kada su videli da se nekolicina labudova našla okovana ledom

Ornitolozi kažu da je ovim pticama sada jako teško. Labudovi se hrane sa dna reke i zato i imaju dugačke vratove a trenutno su plićaci ispod nivoa njihovih vratova.

U ovakvim vremenskim uslovima sve ptice kojima je stanište u vodi imaju problem sa ishranom, kaže ornitolog Dragan Simić. Veći problem od labudova imaju one ptice koje se hrane u dubljoj vodi kao što su vranci koji su pre 5 godina kada je bio sličan ledeni talas bili totalno desetkovani. Od 6.500, ostalo ih je samo 1.200.

 

 

2 Responses to “Stigla pomoć labudovima na keju”

 1. Voki Vasić каже:

  Ne bi trebalo da mnogo ljudi prilazi toj hrani, iz dva razloga:
  1. Da mogu i druge, plašljivije vodene ptice da priđu, i
  2. Zbog mogućeg ptičjeg gripa.
  Inače je akcija odlična.

 2. Voki Vasić каже:

  A šta čekaju Stari grad i Novi Beograd? To pitanje bi mogao da im postavi Studio B…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana