Stefanović: Najvažnije očuvati mir i stabilnost u regionu Tanjug

Objavljeno: 28.01.2020. 08:53 Izmenjeno: 29.01.2020. 07:41

Najvažnije je očuvati mir i stabilnost u regionu, rekao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, posle sastanka koji je sinoć sazvao predsednik Aleksandar Vučić sa zvanicnicima zaduženim za bezbednost.

Stefanović izjavio da očekuje da će predsednik Vučić uskoro razgovarati sa predsednikom Crne Gore Milom Ðukanovićem u cilju zaštite srpskog naroda u toj zemlji i smirivanja tenzija.

Stefanović je za RTS, nakon što je Vučić sinoć održao hitan sastanak sa zvaničnicima zaduženim za bezbednost, a zbog pogoršane situacije u regionu, rekao da se mora raditi na tome da se vrati mir i da se smanje tenzije, jer se tako hladne glave razgovora.“Ti razgovori jesu potrebni i očekujemo da će Vučić u tom cilju razgovarati sa Ðukanovićem, kako bi se zaštitili interesi srpskog naroda u Crnoj Gori. Očekujem vrlo brzo taj razgovor“, rekao je Stefanović.

On je kazao da Srbija nije srećan zbog jučerašnjih sukoba, kada je mladić pretučen u Podgorici i dodao da žele da razgovaraju sa vlastima u Crnoj Gori kako bi se utvrdilo šta se dogodilo i spustile tenzije.

„Čekaćemo zvanične informacije, ali zbog zabrinutosti da je moguće da je napad etnički motivisan, naravno da ćemo imati političku reakciju. Ali i ta politička reakcija je umerena i traži smirivanje tenzija i da se ta situacija promeni“, rekao je Stefanović.

Upitan da li je BIA tražila podatke od crnogorskih agencija, Stefanović je rekao da neće da komentariše konkretne mere, ali da će država uraditi svoj posao u skladu sa politikom Aleksandra Vučića, odnosno politikom mira i stabilnosti.

Na pitanje da li su Srbi u Crnoj Gori bezbedni, Stefanović je rekao da ne želi da ulazi u kvalifikacije bez sagledavanja cele situacije. „Ne možemo da kažemo da smo zadovoljni razvojem situacije, kad postoji jedna polomljena glava i incident, nasilje na ulici“, rekao je Stefanović.

On je naveo da je sinoć na sastanku predsednik Vučić rekao da je zabrinut i zbog uriniranja na srpsku trobojku i izostanka reakcije crnogorskih vlasti.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana