Stefanović: Prioritet borba protiv korupcije

Objavljeno: 09.06.2019. 13:56 Izmenjeno: 10.06.2019. 10:51

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ističe da je u Srbiji borba protiv korupcije jedan od glavnih prioriteta.

On navodi da je u periodu od 2017. do juna ove godine procesuirano više od 500 krivičnih dela primanja i davanja mita, 100 zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama i više od 200 krivičnih dela pranja novca. To pokazuje da je u proseku svakoga dana po jedno od ovih krivičnih dela procesuirano, kaže Stefanović.

Srbija ima evropski standard i pokazuje da prednjači u našem regionu u borbi protiv korupcije, ističe ministar policije Nebojša Stefanović i dodaje da je u pogledu otkrivanja krivičnih dela primanje i davanje mita, naša zemlja ostvarila bolјe rezultate nego Rumunija, Bugarska i Slovenija.

Jedan od zadataka koje je država dala svojim organima, tužilaštvu, policiji i službama bezbednosti je da korupcija mora da bude iskorenjena u našem društvu i da nema nedodirlјivih kao i onih koji neće biti gonjeni za kršenje zakona, navodi Stefanović. On je podsetio na više pojedinačnih slučajeva hapšenja osumnjičenih za različita krivična dela korupcije u poslednjih nekoliko godina i istakao da ti primeri pokazuju da u Srbiji niko nije povlašćen, bilo da je reč o lјudima koji pripadaju najvećoj vladajućoj stranci, zaposlenima u državnim organima ili nosiocima pravosudne funkcije.

Ministar policije naglasio je da do kraja godine očekuje još značajnih rezultata u ovoj oblasti koji će svima pokazati posvećenost policije toj borbi u kojoj će odgovarati svi oni koji su se ogrešili o zakon.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana