Stefanović na izložbi „Odbrana 78“ povodom agresije NATO Tanjug

Objavljeno: 21.04.2019. 14:42 Izmenjeno: 21.04.2019. 15:13

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je da je izložba posvećena obeležavanju 20 godina od NATO agresije izuzetno vredna jer podseća na hrabrost policajaca, vojnika i svih građana koji su se zajednički borili da sačuvaju svoju zemlju.

Foto: Tanjug

„Izložba, koju je organizovalo Ministarstvo odbrane zajedno sa autorom DušanomJovovićem, podseća nas na dane kada je Srbija branila svoju slobodu i kada su to činile i njena policija i vojska i njen narod. Podseća nas na dane kada se naša zemlja suočavala i sa agresijom iznutra od strane terorističkih organizacija na jugu Srbije i Kosovu i Metohiji i sa NATO agresijom spolja“ rekao je Stefanović.

Kako je saopštio MUP, prilikom obilaska izložbe „Odbrana 78“ u Muzeju grada Beograda zajedno s ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom, on je istakao da se nada da će veliki broj ljudi imati priliku da vidu ovu izložbu i podseti se policajaca, vojnika i svih drugih heroja, koji su položili svoje živote na oltar otadžbine.

„Reč je o izuzetno vrednoj izložbi i drago mi je da je Ministarstvo odbrane posle mnogo godina ovako nešto organizovalo. Ona nas takođe podseća i da naša vojska i policija moraju stalno raditi na svom unapređivanju i da moramo izdvajati novac da bi te institucije neprestano jačale, da bi Srbija mogla da bude slobodna“, rekao je Stefanović.

Izložba „Odbrana 78“ multimedijalna je i interaktivna postavka podeljena u osam celina i po prvi put prikazuje video i štampane materijale koji do sada javnosti nisu bili prikazani, dodaje se u saopštenju MUP-a.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana