Stefanović i Šoder o migrantima

Objavljeno: 29.02.2016. 14:56 Izmenjeno: 29.02.2016. 14:56

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i šef Predstavništva Visokog komesarijata za izbeglice UN u Srbiji Hansom Fridrih Šoder razmotrili su najnovije događaje vezane za veliki priliv migranatai tranzitiranje kroz zemlje Zapadnog Balkana.

Kako je saopštio Biro MUP za saradnju sa medijima, ministar je upoznao Šodera sa razvojem događaja nakon potpisivanja zajedničke izjave direktora policija Republike Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Austrije, naglašavajući da je potrebno preduzeti dodatne korake da bi jedinstvena registracija migranata i izbeglica zaživela.

U tom smislu Ministarstvo unutrašnjih poslova iniciralo je novi sastanak direktora policija zemalja koje su ključni akteri u rešavanju pitanja tranzita i koje su željeno odredište migranata i tražilaca azila u Evropi.

Šoder je ponudio tehničku i ostalu potrebnu pomoć Ministarstvu unutrašnjih poslova u cilju uspostavljavanja efikasnog sistema upravljanja azilom i migracijama u Republici Srbiji, u skladu sa obavezama Srbije prema međunarodnom i nacionalnom zakonodavstvu.

On je naveo da Predstavništvo Visokog komesarijata za izbeglice Ujedinjenih nacija stoji na raspolaganju nadležnim organima Republike Srbije, da na human način, u skladu sa zakonom, rešava specifična statusna pitanja određenog broja osoba, koje se trenutno nalaze u Srbiji.

Stefanović je naglasio da Srbija želi da bude konstruktivan partner u rešenju koje je neophodno naći na nivou Evrope.

Ministar je istakao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije nastaviti intenzivnu saradnju sa Predstavništvom Visokog komesarijata za izbeglice Ujedinjenih nacija u Srbiji, na zajedničkom rešavanju budućih izazova i nalaženju optimalnih rešenja.

Pokrivalice sa sastanka možete preuzeti sa FTP servera MUP-a.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Utorak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana