Stefanović: Hvala vam što tako uspešno branite boje Srbije Studio B

Objavljeno: 03.09.2021. 12:56 Izmenjeno: 03.09.2021. 12:56

Ministar odbrane Nebojša Stefanović rekao da je na vojnom poligonu „Beranovac“ u Kraljevu sve spremno za današnji finiš međunarodnog takmičenja vojnih policija „Čuvar reda“. On je naveo da Srbija nakon završene tri faze takmičenja trenutno vodi sa 1.678 bodova.

Ministar odbrane inače boraviće danas i sutra u Moskvi gde će prisustvovati finalu Međunarodnih vojnih igara na kojima su ekipe Vojske Srbije već postigle zapažene rezultate, a u okviru kojih se i održava takmičenje u disciplini „Čuvar reda“ u našoj zemlji.

„Timovi vojnih policija šest zemalja danas će se nadmetati u četvrtoj fazi takmičenja „Čuvar reda“. Petočlane ekipe na vojnom poligonu „Beranovac“ suočiće se sa stazom dužine 12 kilometara sa ukupno 30 prepreka, veoma zahtevnom stazom, koje je potrebno savladati pravilno za što kraće vreme“, najavio je ministar Stefanović današnje finale na poligonu „Beranovac“.

Kako je rekao, na poligonu u Kraljevu sve je spremno za današnju četvrtu fazu takmičenja koja nosi naziv „Trka heroja“.

„Želim da obradujem građane Srbije – naša vojska ostvarila je u dosadašnje tri faze takmičenja najbolji rezultat i Srbija trenutno vodi sa 1.678 bodova i to sa značajnom prednošću nad ostalim ekipama. Pohvalio bih napore i svih ostalih ekipa koje su u dosadašnjem toku takmičenja pokazale izuzetnu pripremljenost. Današnja četvrta faza odlučiće i konačnog pobednika u disciplini „Čuvar reda“, koja se ove godine prvi put održava u Srbiji“, rekao je ministar.

Kako je naveo, nakon šest godina kontinuiranog učešća u Međunarodnim vojnim igrama, Srbiji je pripala čast da bude jedan od suorganizatora najvećeg svetskog vojnog takmičenja i mi se nadamo da će to postati tradicionalno.

On je pozvao sve građane Srbije da danas budu uz Vojsku Srbije.

„U Kraljevu će se danas nadmetati zaista izuzetno ozbiljne ekipe i  želim da pozovem celu Srbiju da bodri naše vojnike. Naši momci se zaista bore, ostavljaju srce na terenu, i očekujemo da uzmu prvo mesto“, rekao je Stefanović.

On je podsetio i da su ekipe Vojske Srbije u disciplini „Vojni reli“, koja se održava na istoku Rusije, već uzele četiri medalje, kao i da su osvojile tri nagrade na „Armiji kulture“ koja je organizovana u moskovskom parku „Patriot“.

„Zaista odličan rezultat naših vojnika. Imaću prilike da vidim naše momke u Moskvi već danas i želim da im prenesem ogromnu zahvalnost našeg Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, što su pokazali da su zaista izuzetni predstavnici svoje zemlje, što postižu rezultate i u konkurenciji sa nekim od najjačih vojski sveta i što tako uspešno brane boje Srbije“, rekao je Stefanović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana