Stefanović: Ðilasov program je neozbiljan Tanjug

Objavljeno: 28.01.2018. 20:42 Izmenjeno: 28.01.2018. 20:42

Funkcionere SNS Nebojša Stefanović smatra da je program bivšeg gradonačelnika Dragana Ðilasa neozbiljan i da ga više interesuje republička, nego beogradska vlast.

„Program je zaista onako veoma veoma oskudan i ništa novo. Za građane, to je jedna politička priča“, rekao je Stefanović, naglasivši da je pregledao Ðilasov program od 15 tačaka i da je bio iznenađen.

„Tačka broj tri programa “izgradnja škola u delovima Beograda gde postoji potreba“. Što nije napisano izgradnja svega i svačega tamo gde je potrebno. To je zaista neozbiljno. Valjda je neko ko je ozbiljan, neko ko hoće da preuzme vlast, a vidim da oni hoće republičku, njih Beograd manje zanima. Valjda znate u kom je naselju potrebna škola, valjda imate neki plan gde škole treba da budu izgrađene, s kakvim kapacitetom, odakle sredstva za to. Znate, ne možete samo reći – izgradićemo škole“, rekao je Stefanović gostujući na „Pinku“.

Ukazavši na to da je Ðilas na vlasti od 2004. godine, a da za vreme koje je proveo na poziciji gradonačelnika „nije nešto gradio škole“, Stefanović je naglasio da je Ðilas mnogo više uspeha imao sa svojim privatnim kompanijama.

Komentarišući tačku dva Ðilasovog programa, u kojoj se navodi da je neophodna izgradnja novih vrtića zbog povećanog broja novorođenih, Stefanović je rekao da je pod vlašću Aleksandra Vučića došlo do porasta novorođenih zbog reformi koje je država sprovela i zbog stabilnost koja je usled ovih reformi nastala.

„On (Ðilas) je tada govorio “mene ne interesuje zapošljavanje“, to nije posao gradonačelnika. I te kako je posao svakog ko je izabran za neku javnu funkciju, da brine o građanima i da ih pita i da ih zapošljava i da nešto gradi“, kazao je Stefanović.

Osvrnuvši se i na tačku Ðilasovog programa, koja kaže da će biti obezbeđen besplatan boravak dece u obdaništima, Stefanović je podsetio da su Beograđani tokom Ðilasovog mandata boravak svoje dece u vrtiću plaćali 9.500 dinara, dok je danas ova cena 5.500 dinara.

„Tuže nas zbog Dragana Ðilasa da im se vrati taj novac koji je nezakonito naplaćivan. Pa kako čovek ima obraza da obeća nešto što je gazio u vreme dok je mogao da odluči o tome“, rekao je funkcionere SNS.

Zaključivši da je Ðilasov program neozbiljan, on je kazao da ga ne bi ni nazvao programom.

„Program je, prvo što ne postoji nikakva suština, u programu nema nijedan strateški projekat, sve je na nivou onoga što sam pročitao – “izgradnja škola u delovima Beograda gde je to potrebno“ – izgradićemo sve, izgradićemo sve gde kod ko šta pomisli, samo dođite i mi ćemo sve da gradimo. To je vrlo neozbiljno. To ne može da se nazove program. Program se zna šta mora da uradi““, naveo je Stefanović.

On je najavio da će program koalicije okupljene oko SNS-a biti predstavljen za koji dan.

Naglasivši da je program koalicije okupljene oko SNS-a „ozbiljan strateški program“, Stefanović je rekao da Beograđani „nemaju bog zna šta da se nadaju“ programom liste okupljene oko Ðilasa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana