Štand JKP „Zelenilo – Beograd” na Sajmu hortikuluture Beoinfo

Objavljeno: 20.05.2021. 15:41 Izmenjeno: 20.05.2021. 15:41

JKP „Zelenilo – Beograd” i ove godine tradicionalno učestvuje na 26. međunarodnom Sajmu hortikuluture „Beoplantfair”, koji je trajati do 23. maja 2021. godine na Beogradskom sajmu

Izlagači iz zemlje i inostranstva predstavljaju svoje usluge i proizvode iz oblasti hortikulture. U okviru sajma održava se i izložba lekovitog bilja i preparata od meda pod nazivom „Darovi prirode”, kao i izložba baštenskih i parkovskih mašina i prateće opreme „Motoplantexpo”.

Izložbeni prostor „Zelenila ” uređen je tako da u jednom segmentu prikaže baštu u urbanoj sredini. Postavka štanda prikazuje kako ozelenjavanje različitim vrstama biljaka daje efekat u različitom vremenskom periodu.

U rasadnicima „Zelenila” godišnje se proizvede milion sadnica sezonskog cveća koje se sadi dva puta godišnje na javnim površinama, kao i približno 100 hiljada sadnica dendromaterijala (šiblje i drveće).

Građani koji budu posetili štand Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd” tokom trajanja sajma moći će i da se upoznaju sa delatnostima kojima se bavi ovo gradsko preduzeće – od projektovanja, izvođenja radova na podizanju i održavanju zelenih površina, proizvodnje sadnog materijala do staranja o zaštićenim prirodnim dobrima Beograda.

„Pozivamo sve zainteresovane sugrađane da nam se pridruže na sajmu, posete štand JKP „Zelenilo – Beograd”, Beograd, dobiju neku novu ideju za svoj prostor i u opuštenom i neformalnom druženju sa našim stručnjacima reše pitanja i dileme koje imaju u vezi sa uređenjem svojih balkona, vrtova ili enterijera. Sajam će biti otvoren za posetioce od 10 do 18 časova, a ulaz je besplatan”, navodi se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana