Brutalne pretnje Zapada Vučiću zbog Kosova Tanjug

Objavljeno: 09.06.2018. 10:21 Izmenjeno: 10.06.2018. 11:33

Srpski predsednik izložen je brutalnim pretnjama Zapada zbog Kosova, piše današnji Srpski telegraf, prenoseći saznjanja o tome da Vučića zapadne sile ucenjuju da prihvati njihovo rešsnje za Kosovo, u protivnom će ga „slomiti“ plasiranje iskonstruisanih afera u vezi s njegovim bratom.

 

List navodi saznanja do kojih je došao iz diplomatsko-obaveštajnih krugova, a prema kojima stratezi koji stoje iza takvog plana procenjuju da je Vučić posebno osetljiv na mlađeg brata, te veruju da, s obzirom da je kosovski problem došao do prekretnice, a da se ne odvija sve kako su zamislili u Vašingtonu, Londonu, Briselu i Prištini, najbolja odluka je da se primeni „najprljavija metoda i aktivira plan koji predviđa da se Vučić slomi preko porodice“.

Ideja je, navodi Telegraf, da se preko „poslušnih medija“ i na sve druge načine plasiraju izmišljene afere sa najgorim optužbama protiv Andreja Vučića, a afere će biti puštane u javnost u ključnim momentima, „kada se nešto bude dešavalo na Kosovu ili u vezi s Kosovom“.

„Na primer, pred važne runde dijaloga u Briselu ili Vučićeve susrete s glavnim igračima na međunarodnoj sceni. Onda bi, po njihovoj zamisli, Vučić bio prinuđen da se brani umesto da nešto zahteva u ime Srbije“, navodi list.

Ova saznanja za Telegraf je potvrdio i ministar odbrane Aleksandar Vulin, navodeći da se u Srbiji priprema medijska grupacija koja treba da napada Vučića i njegove najbliže saradnike i porodicu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana