Srbi na KiM ponovo meta pljačkaša Tanjug

Objavljeno: 25.09.2018. 09:55 Izmenjeno: 25.09.2018. 19:03

Srbi iz Velike Hoče, na Kosovu i Metohiji bili su noćas meta pljačkaša, kada je Stanoju Miciću ukraden automobil, a porodici Čukarić krave i telad, javio je Radio Most. Kancelarija za KiM i Srpska lista najoštrije je osudila najnoviji talas napada na imovinu Srba u Velikoj Hoči, Babinom mostu, Partešu, Novom Brdu i drugim mestima na KiM.

Stanovnici Velike Hoče veoma su uznemireni i zabrinuti za svoju i bezbednost svoje imovine.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju danas je najoštrije osudila sve učestalije napade na imovinu Srba u našoj južnoj pokrajini i istakla uverenje da ovde nije reč o običnim krađama već o širem nastojanju da se naš narod zastraši.

Organizatori te kampanje, saopštila je Kancelarijha za KiM, žele očito da na ovaj način izvrše i pritisak na Beograd, poručujući da su Srbi u enklavama južno od Ibra njihovi taoci.

Srbima koji žive južno od Ibra poručujemo da će Srbija učiniti sve da im pomogne u ovim teškim danima i apelujemo na njih da izdrže i da ne nasedaju na provokacije, navedeno je u saopštenju.

Srbija će, svesna težine položaja naših sunarodnika južno od Ibra, nadoknaditi štetu onima koji su se našli na meti pljačkaša, navela je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.

Srpska lista najoštrije je osudila najnoviji talas napada na imovinu Srba u Velikoj Hoči, Babinom mostu, Partešu, Novom Brdu i drugim mestima na Kosovu i Metohiji.

„Pljačke i otimačina najdirektnije ugrožavaju opstanak Srba na Kosovu i Metohiji, i teško je oteti se utisku da su izvedene sa planom da se zastrašuju i proteraju preostali Srbi“ rečeno je saopštenju.

Srpska lista pozvala je predstavnike međunarodnih organizacija i nadležne organe u Prištini da najhitnije reaguju i ne dozvole nastavak takvih akcija kojima se remeti mir i spokoj građana

Slučaj je prijavljen KPS -u, policajci su od jutros u selu i vrše uviđaj.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana