Sportska oprema uručena osnovnoj školi u Grockoj Studio B

Objavljeno: 08.06.2021. 14:18 Izmenjeno: 08.06.2021. 14:18

Nastavak opremanja školskih sala i terena širom Srbije. Ministar Udovičić posetio Osnovnu školu „Mića Stojković” u Umčarima pa se družio sa šampionkama u rukometu: Uvek možete računati na našu pomoć i podršku.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić uručio je  novu sportsku opremu i rekvizite osnovnoj školi „Mića Stojković“ u Umčarima, u opštini Grocka i čestitao je ženskom rukometnom timu te škole na osvojenom prvom mestu na republičkom takmičenju.

Udovičić je opremu – dva gola za rukomet, mrežu za odbojku, tablu za košarku, 40 lopti za različite sportove, uručio u okviru akcije za opremanje školskih fiskulturnih sala.

„Važno je omogućiti svoj deci da se ravnopravno takmiče, da promovišemo sve sportove i privučemo što veći broj dece u sistem školskog sporta. Velika je stvar da škola iz Grocke, odnosno iz Umčara ima prvaka na republičkom takmičenju u rukometu“, rekao je Udovičić.

Ministar ukazuje na to da su upravo fiskulturne sale mesta gde deca zavole sport i shvate značaj fizičkog obrazovanja i bavljenja rekreativnim sportom.

„Fiskulturne sale su mesta gde stasaju budući šampioni“, rekao je Udovičić i naveo da Ministarstvo kroz obnavljanje sportskih rekvizita pokušava da kod najmlađih razvije ljubav prema sportu a profesore motiviše da kvalitetnije i na bolji način obavljaju svoj posao.

Ističe da je Ministarstvu cilj da stigne do svake škole u Srbiji, odnosno da se ne pravi razlika između škola u velikim i malim mestima.

Prema njegovim rečima, danas se u sistemu školskog sporta nalazi 170.000 đaka, dok je samo pre pet godina bilo svega 85.000.

Kako kaže, težnja Ministarstva je da se omogući građanima, a pogotovu deci da se besplatno bave sportom.

Direktor škole „Mića Stojković“ Vladimir Bokić izrazio je zadovoljstvo donacijom i naveo da će opremu koristiti ne samo ta škola vec i izdvojena odeljenja u četiri okolna sela – Dražnju, Pudarcima, Kamendolu i Živkovcu.

„Deci je omogućeno da se bave sportom, što je glavni cilj nakon obrazovanja“, kazao je Bokić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Utorak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana