„Sportska bajka“ u beogradskom Zoo vrtu Studio B

Objavljeno: 23.06.2019. 15:21 Izmenjeno: 23.06.2019. 15:24

U Beo Zoo vrtu održana je sportsko-humanitarna manifestacija ,,Sportska Bajka’’, kao i sportski memorijalni turnir Vuka Bojovića.

Cilj manifestacije usmeren je na promociju i razvoj sporta među decom i omladinom kao i na promociju zdravog i aktivnog života cele porodice. Sportska bajka ima i humanitarni karakter jer su umesto ulaznica posetioci donosili paketiće kao donaciju za decu kojoj je pomoć potrebna.

Mališani koji su sa roditeljima prošetali do zoološkog vrta, imali su priliku da uživaju u druženju sa vršnjacima i oprobaju se u različitim sportovima organizovanim u obliku radionica. Umesto ulaznice, svi posetioci donosili su paketiće sa školskim priborom i garderobom, kao donaciju za decu sa posebnim potrebama, decu bez roditeljskog staranja iz beogradskih domova i za decu sa Kosova.

Idejni tvorac projekta, svetska šampionka u karateu Tanja Petrović i promoter Sportske bajke glumac Milan Vasić objasnili su nam da je u pitanju velika fešta sporta, plemenitosti, dobre volje i humanosti. Poslednje četiri godine, ističe Petrovićeva, ustanovljen je i memorijal Vuka Bojovića, na kome se mališani takmiče za titulu Viteza.

Sportska Bajka organizuje se u Zoo vrtu kao manifestacija od značaja za grad Beograd pod pokroviteljstvom gradskog sekretarijata za sport i omladinu, što govori o značaju i kvalitetu manifestacije, koja ima sve više učesnika i na hiljade posetilaca.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana