Specijalna brigada obeležila slavu,Vulin najavio jačanje Tanjug

Objavljeno: 27.01.2018. 13:51 Izmenjeno: 27.01.2018. 13:51

U Pančevu je danas obeležena slava Specijalne brigade Vojske Srbije Sveti Sava, a ministar odbrane Aleksandar Vulin tom prilikom naglasio da će u predstojećim godinama biti nastavljeno opremanje i jačanje specijalnih jedinica.

On je posle slavskog obreda i liturgije pripadnicima čestitao slavu, najavljujući da će u skladu s naređenjima vrhovnog komandanta i predsednika Republike Aleksandra Vučića, pripadnici specijalnih pripadnika biti još bolje opremljeni i obučeni.

Kako je precizirao, Projekat 1500 koji je za cilj imao da pripadnike specijalnih jedinica opremi u skladu s najvišim svetskim standardima, produžava se i na Projekat 1500 PLUS koji će omogućiti da pripadnici naših specijalnih jedinica budu još bolje opremljeni i još bolje obučeni i spremni za sve izazove i zadatke koji stoje pred njima.

Vulin je istakao da su specijalne jedinice Vojske Srbije svoju vrednost i svoju hrabrost, svoju stručnost i znanje, dokazali u ratovima iza nas, ali da, isto tako, nisu propustili da budu uz svoj narod ni kada su bile humanitarne katastrofe i elementarne nepogode, i uopšte u svakom delu našeg života.

“ Pripadnici specijalnih jedinica su ljudi koji se odlikuju, koji svojom hrabrošću pokazuju u kom pravcu treba da ide svaka vojska i u kom pravcu će ići naša vojska. U skladu sa odlukama vojnog rukovodstva i u skladu s naređenjima vrhovnog komandanta Vojske Republike Srbije nastavićemo da ojačavamo i opremamo naše specijalne jedinice, ali isto tako da pripremamo i nove organizacione modele za njih i da ih jačamo i materijalno i kadrovski“, rekao je Vulin.

Zamenik komandanta jedinice pukovnik Miroljub Čupić je rekao da Specijalna brigada VS već 12 godina obeležava Savindan kao svoju slavu, što je i prirodno s obzirom na značaj najvećeg Svetog Save, najvećeg srpskog svetitelja i narodnog prosvetitelja.

Pored Čupića, Vulina je dočekao i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, navedeno je iz resornog ministarstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana