SNS: Nastavak napada političkih neistomišljenika Tanjug

Objavljeno: 02.05.2020. 15:56 Izmenjeno: 03.05.2020. 19:44

Gradski odbor Beograd Srpske napredne stranke u saopštenju koje je dostavila informativna služba stranke navodi da je danas pre podne bačena bomba na kuću Nebojše Zdravkovića, predsednika MO Pinosava na Voždovcu, te konstatuje da se nastavljaju napadi inspirisani mržnjom na političke neistomišljenike.

Dodaju da bomba nije eksplodirala, a kući su, kako navode, u trenutku napada bili Zdravković, njegova majka, supruga i maloletni sin.

„Da su počinioci imali ozbiljne namere potvrđuje i činjenica da je bomba pronađena bez osigurača, a da je nedaleko od nje pronađena i kašika od eksplozivne naprave“, navodi se u saopoštenju SNS, koja poziva nadležne organe da u najkraćem roku pronađu počinioce i da ih privedu pravdi.

U saopštenju SNS konstatuje da su ugrožavanje života, uništavanje imovine, pretnje i uvrede jedina politika SzS-a, a da „monstruozni napadi, koji su postali svakodnevnica, a inspirisani su mržnjom koju svakodnevno Dragan Ðilas i njegovi saborci iz SzS-a demonstriraju, postaju sve jeziviji i prevazilaze granice normalnog“.

 

Orlić:Napad posledica mržnje prema Vučiću i SNS

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Orlić osudio je bacanje bombe u dvorište kuće Nebojše Zdravkovića, lokalnog funkcionera SNS iz Pinosave.

U saopštenju za javnost, Orlić je istakao da je taj napad očigledno inspirisan političkim motivima i posledica mržnje prema predsedniku Srbije i SNS-a Aleksandru Vučiću i svakome ko pripada toj stranci.

„Ako postoji makar jedan čovek u ovoj zemlji kom nije bilo jasno do čega može da dovede bolesna mržnja, koju neprestano u javnosti seju pripadnici tajkunsko-lopovskog kartela iz bivšeg režima – danas je to mogao da konačno shvati“, naveo je Orlić.

U dvorište kuće Nebojše Zdravkovića u Pinosavi bačena je ručna bomba, koja nije eksplodirala.

„Bomba u dvorištu Zdravkovića, pukom srećom, nije eksplodirala. Da kojim slučajem jeste: da li bi veliki “lideri“ takozvanog SzS (Saveza za Srbijju) koji svako malo šalju poruke kako se “Srbija nalazi na ivici građanskog rata“ konstatovali – da je ta ivica prekoračena? I da li bi tada bili zadovol?ni?“, upitao je Orlić.

On je takođe postavio pitanje „da li su ljudski životi potrebni kao konačan dokaz da u odvratnoj propagandi nema granica, sve dok “veliki lideri“ smatraju da je borba za vlast, fotelje i priliku za novu krađu narodnih para – vredna svake žrtve, samo ako je tuđa?“

Orlić od nadležnih organa očekuje da pronađu vinovnike ovog napada, a od institucija da se postaraju da izvršioci budu kažnjeni, u skladu sa zakonom.

„A od inspiratora očekujem da se već jednom zaustave – pre nego što neko konačno nastrada. Ako im nije bilo dovoljno kada su aktivisti SNS premlaćivani, kada su stranačke prostorije SNS huliganski demolirane skoro na dnevnoj bazi, neka se zaustave makar u trenutku kada nam u dvorišta padaju bombe“, poručio je Orlić.

Gradski odbor Beograd Srpske napredne stranke prethodno je u saopštenju naveo da je danas pre podne bačena bomba na kuću Nebojše Zdravkovića, predsednika MO Pinosava u beogradskoj opštini Voždovac.

U saopštenju je navedeno da se time nastavljaju napadi inspirisani mržnjom na političke neistomišljenike.

„Da su počinioci imali ozbiljne namere potvrđuje i činjenica da je bomba pronađena bez osigurača, a da je nedaleko od nje pronađena i kašika od eksplozivne naprave“, navedeno je u saopštenju beogradskog SNS-a.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana