SNS: Licemerno da Ðilas obećava slobodu medija u Srbiji Tanjug

Objavljeno: 03.05.2021. 10:21 Izmenjeno: 03.05.2021. 10:21

Paradoks je i licemerno da o slobodi medija u Srbiji govori Dragan Ðilas, ocenili su funkcioneri Srpske napredne stranke Milenko Jovanov i Sandra Božić, navodeći da je u vreme bivše vlasti Srbija bila “zarobljena u sekundama Ðilasovog vremena“

Reagujući na saopštenje Ðilasove Stranke slobode i pravde, potpredsednik Glavnog odbora SNS Milenko Jovanov je naveo da Ðilas obećava slobodu medija kad dođe na vlast i da time ponovo pokazuje da beskrajno potcenjuje građane Srbije.

Dodaje da svi u Srbiji odlično znaju kako su izgledali mediji kada je njima, kako kaže, gospodario Ðilas, kao i da je tu slobodu Verica Barać nazvala „zarobljavanjem medija“.

Jovanov smatra da je potpuno neprikladno, smešno i beskrajno licemerno da lider S SP obećava bilo kakvu slobodu medija jer je, kako kaže, Ðilas preko prodaje reklamnog prostora držao medije ““pod svojom šapom““ i postrojavao novinare i urednike zbog fotografije ili teksta koji mu se ne sviđaju.

Član Glavnog odbora SNS Sandra Božić kaže da je potpuni paradoks da Ðilas spominje stanje u medijima kada je, kako kaže, Srbija nekada bila zarobljena država u sekundama Ðilasovog vremena.

Dodaje da se Ðilasovo ime spominjalo u svim izveštajima Saveta za borbu protiv korupcije i da je Verica Barać opominjala da Ðilas preko svojih agencija kontroliše zakup gotovo celokupnog reklamnog prostora na nacionalnim i regionalnim televizijama u Srbiji, kao i da su tokovi novca u medijima i mehanizmi trgovine medijskim uticajem pod sumnjivim poslovanjem firmi čiji je vlasnik upravo Ðilas.

Božić je navela da je Ðilasova „Multikom grupa“ kroz produkcijsku kuću „Emoušn“, takođe u njegovom vlasništvu, realizovala najskuplje televizijske programe, poput „Velikog brata“, „48 sati svadba“, „Sve za ljubav“, „Menjam ženu“, „Operacija Trijumf“, „Uzmi ili ostavi“.

““I pravo je čudo ne smatrati da je potrebno napraviti još jedan opsežan izveštaj, koji bi utvrdio gde je završio novac od preprodaje sekundi kojima je Ðilas trgovao, ili u najmanju ruku istražiti poslovanje Junajted grupe danas koja “emitujući“ program iz Luksembrga zapravo samo koristi još jedan mehanizam pogodan za izbegavanja plaćanja poreza državi Srbiji““, navela je Božić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana