SNS: Jurišaju na punu gradsku kasu Studio B

Objavljeno: 05.01.2018. 14:50 Izmenjeno: 05.01.2018. 14:50

Laži i manipulacije su jedino što građanima nudi lopovsko-tajkunska koalicija pod vođstvom Miškovića. Šutanovac, Đilas, Šapić, Janković, Jeremić, Živković i ostali koji su opljačkali građane, sada jurišaju  na punu gradsku kasu, navodi se u saopštenju Gradskog odbora SNS-a.

Istine radi, Đilas i Šapić su elektranama ostavili dug od 4 milijarde dinara, zbog neplaćenih računa za grejanje vrtića, bolnica i škola, koje je vratila upravo odgovorna gradska vlast predvođena SNS-om. Odgovornim poslovanjem elektrane danas posluju stabilno, samim tim građani imaju stabilno grejanje, a još važnije novac se vraća upravo Beograđanima kroz kilometre nove toplovodne mreže. Samo u 2017.godini elektrane su imale preko 110 gradilišta.

Takođe, neistina je da ne postoji mogućnost plaćanja po utrošku, jer Beograđani imaju opciju da odlukom Skupštine stanara zatraže i takvu vrstu obračunavanja.

Srpska napredna stranka svakodnevno vodi brigu o Beogradu, o građanima, zato ćemo nastaviti da ulažemo upravo u infrastrukturu grada, u nov asfalt, nove vodovodne i kanalizacione mreže, u tolifikaciju, jer Beograđani zaslužuju jednake uslove bilo da žive u najužem centru grada ili na periferiji. Srpska napredna stranka je za protekle tri i po godine pokazala da su nam svi građani prvog prioriteta, saopštila je Srpska napredna stranka.

 

 

2 Responses to “SNS: Jurišaju na punu gradsku kasu”

  1. Ing Zoran Vukov каже:

    Od kada postoji daljinsko grejanje korisnici plaćaju pored grejanja i skriveni drugi porez na imovinu koji je ugrađen u paušalnu cenu a da se nije vršilo od strane Beogradskih elektrana obračun i Tako su korisnici plaćali čak 3,75 puta veći iznos za grejanje od ispravnog računa godišnje. Sve godine pa i sada naplata se odvija nezakonito jer ovo je 13 grejna sezona od kada su kalorimetri ugrađeni u predajne stanice zgrada, a da se fakturisanje obavlja sa falsifikovanim cenovnikom i dvojnim cenama, krijući od korisnika da svako godišnje plati iznos (sada ) za dve grejne sezone jer Infostan nema osoblje koje očitava merne uređaje i izdaje račune na osnovu zahteva Toplane a one su u dilu sa gradskim vlastima i zaštićeni od krivične odgovornosti jer se sa ovako nezakonitom naplatom puni buđet grada a sa tim novcem se kroz preskupe ugovorene javne nabavke izvlači novac (kao na primeru novogodišnje jelke, fontane na Slaviji i dr). To je funkcionisalo i za vreme DS na vlasti isto je i sada sa SNS, tu nema razlike. Ali razlika ipak postiji i ona se može videti ako se ukuca: :Russian Natural Gas Monthli Price, pogleda kretanje cene gasa za vreme vladavine DS i sada kada je cena smanjena a da se UREDBA koji je donela Vlast SNS2012 god nije primenula i smanjila cenu daljinskog grejanja i kada je cena gasa smanjena za više od 50% u zadnjih 3 grejne sezone. Sav benefit od smanjena cene gasa je prisvojen, tako da su građani svojim plaćanjem ( a nikakvom zaslugom SNS) punili gradsku kasu, sa čime se sada hvali SNS. Ono što je još više ojadilo građane je i Ne ustavno i nezakonito umanjenje penzija (što je bezobzirna krađa čime se puni buđet koji se krade a čime se SNS hvali kao da je to njihov epohalni uspeh. Treba imati na umu i da je za vreme vladavine SNS došlo do velikog smanjenja cena energenata na svetskom tržištu , što je i najviše doprinelo zaustavljanju trenda zaduživanja države, a to nije uspeh SNS već je to posledica spoljnog faktora. Mislim da je reakcija SNS bez argumenata i jasno je da se partijska borba vodi isključivo za upravljanje sredstvima buđeta, a ne da bi građanima smanjili troškove je Vlast nema neki drugi narod da plačka od svog u Srbiji.

  2. Ing Zoran Vukov каже:

    Poučno je odslušati predavanje profesora Miodeaga Zeca na YOU TUBE dato : 1.06. BIZIT – MIODRAG ZEC i to od šestog do devetog minuta gde govori o nevernom Tomi, i to je jako značajno i sada kada nam političari nešto obećavaju a naročito kada pogledamo račune od Javnih preduzeća kao Infostana, Telekoma Srbije,ili Elektro distribucije koji su tako sačinjeni da kriju u stavkama kojima se nešto nezakonito ili izmišljeno naplaćuje. U računima infostana nema podataka o očitanim stanjima brojila (vodomera, strujomera za zajedničku potrošnju, kao i kalorimetra kojim se meri isporučena kojičina kwh objektu a koji su ugrađeni ovo je 13- ta grejna sezona) na osnovu kojih podataka se vrši utvrđivanje IZNOSA OBAVEZE za plaćanje. Korisnik usluge MORA DA VERUJE A DA NE VIDI da su računi ispravni, a ŠTO NIJE TAČNO jer nije u stanju da izvrši proveru i uloži reklamaciju.Tako sam i ja kao neverni Toma snimao stanja mernih uređaja digitalnim fotoaparatom sa datumom snimanja od postavljanja kalorimetra u zgradi i uvidom u cenovnike Beogradskih elektrana i račine Infostana, konstatovao ovu nezakonitu naplatu od kada se ona i naplaćuje od strane Objedinjene naplate. Ta prevara građana je organizovana od strane Vlasti oduzevši pravo vlasnicima otkupljenih stanova da sami u prisustvu radnika toplane ili drugih JKP čije usluge plaćamo izvršimo očitavanje mernih uređaja , unesene podatke u otpremnicu overimo potpisom a na osnovu ovih stanja se IZDAJE RAČUN SKUPŠTINI STANARA koji su dužni da izvrše podelu iznosa na pojedine korisnike koji će putem NALOGA ZA UPLATU uplatiti novac direktno Toplani . INFOSTAN nema ovlašćenje od strane vlasnika stanova da deli njihov privatni račun i na taj način su vlasnici isključeni od saznanja da se neispravnim zaduženjima REKETIRAJU. Ova prevara datira već više od 50 god i taj nezakonito naplaćen novac(PLEN) je magnet koji privlači stranke u trci za osvajanje Vlasti.
    Da bi ovo lakše shvatili izneću podatke za ovu grejnu sezonu 2017/18. Isporučeno je u Okt=4,8397 kwh/m2 stana; u Nov=13,4340 kwh/m2; u Dec=18,8949 kwh/m2 . UKUPNO =37,1678 kwh/m2 stana, Tako stan od 60 m2 x 37,1678 kwh/m2 =2.239,068 kwh x 7,57 din/kwh (cena za Beograd)=16.881,61 din – 7% (popust)= 15.699,90 din je stvarna obaveza za plaćanje.Šta Je Infostan fakturiše sa 12 akontacionih uplata ?. Sa izvedenom cenom 1432,71 din/m2 god podeljeno sa cenom 7,57 din/kwh korisnik kupuje 189,2615 kwh/m2 stana god. Tako godišnje kupi 11.355,69 kwh i plati 85.962,60 din -7% popust=79.945,22 din. Za osam meseci do 1.01.2018 uplatio je 53.296,812 din i kupio 7.570, 46 kwh ili podeljeno sa 60 m2=126,1743 kwh/m2 stana. Znači da je više kupio 126,1743 kwh -37,1678 kwh (isporučenih)=89,0065 kwh a to znači da je preplatio jer se prosečno isporučuje godišnje 97,73 kwh/m2 stana (prosek je od 12 god).U tome se krije ova dugogodišnja prevara građana jer vrednost kwh koji su naplaćeni a OBRAČUNOM nisu vraćeni korisnicima je krađa kojom se plaća gradska vlast i partije što na žalost korisnici neznaju jer VERUJU a ne VIDE Merni uređaji služe upravo da se nebi potrošači varali a oni smetaju onima koji varaju i potkradaju građane, tako je i Telekom Srbije izbrisao još 2019 stanja merača INPULSA i naplaćuje reket nazvan NAKNADA (ranije zvana pretplara koja se nije oduzimala od ostvarenog saobraćaja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana