Skupština dala saglasnost na više predloga odluka i rešenja beoinfo, studio b

Objavljeno: 26.10.2022. 11:01 Izmenjeno: 26.10.2022. 11:01

Takođe, usvojili su i Predlog odluke o izmeni Odluke o određivanju akustičnih zona na teritoriji grada Beograda.

Odbornici Skupštine grada usvojili su više odluka i rešenja koji regulišu tehnička pitanja u funkcionisanju više javnih gradskih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd.

U objedinjenoj raspravi usvojen je Predlog odluke o dopuni Odluke o osnivanju Javnog komunalnog preduzeća za upravljanje parkovima i obezbeđivanje uslova za njihovo uređenje, upotrebu, unapređenje i zaštitu na području gradskih opština Voždovac, Vračar, Zvezdara, Zemun, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad i Čukarica „Beogradski park”. Takođe, usvojen je i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Statut Javnog komunalnog preduzeća „Beogradski park”.

Odbornici su dali saglasnost na Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Statut Javnog komunalnog preduzeća za naplatu, logistiku i rukovođenje javnim prevozom putnika u Beogradu „Naplata prevozne usluge Beograd”.

Usvojena je Odluka o izmeni Odluke o promeni osnivačkog akta ustanove socijalne zaštite „Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju”, a takođe i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Statut Pozorišta KPGT.

Odbornici su na kraju petog zasedanja usvojili Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Rebalans programa poslovanja za 2022. godinu Javnog komunalnog preduzeća GSP „Beograd”, kao i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o raspodeli dobiti iz 2021. godine za više javnih gradskih preduzeća, privrednih društava i sportskih centara. Takođe, usvojili su i Predlog odluke o izmeni Odluke o određivanju akustičnih zona na teritoriji grada Beograda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana