Skot: Nastavite sa reformama, bićete lideri regiona

Objavljeno: 25.02.2016. 21:44 Izmenjeno: 25.02.2016. 21:44

Važno je da Srbija nastavi sa reformama ka dinamičnijem rastu, ali i poboljšanjem poslovne klime, poručio je večeras ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot, ocenivši da nema sumnje da će Srbija biti lider u Jugoistočnoj Evropi.

„Važno je da se u tome prepozna presudna uloga privatnog sektora, ali i svih vas u srpskoj privredi“, rekao je Skot na Generalnoj skupštini Američke privredne komore (AmCham).

Prema njegovim rečima, veoma je važno što Srbija nastoji da poboljša svoju poslovnu klimu, što teži ka otvaranju novih radnih mesta, inovacijama, tehnološkom razvoju, unapređenju konkurentnosti, razvoju preduzetnistva.

„Čestitam vam na tome, a mi ćemo učiniti sve da vam pomognemo. Nadam se da ćete postići zacrtane ciljeve i na putu ka EU i da ćemo vam pomoći u ostvarivanju opštih ciljeva. Svi zajedno možemo raditi na tome da učinimo napredak“, rekao je Skat i istakao da će ambasada SAD pomoći svakoj američkoj kompaniji koja posluje u Srbiji.

Na Generalnoj skupštini AmChama birano je i rukovodstvo te organizacije, a na mesto predsednika komore ponovo je izabran Zoran Petrović, koji je i predsednik Izvršnog odbora Rajfajzen banke.

Na mesto prvog potpredsednika AmChama izabran generalni dorektor Filip Morisa Jelena Pavlović, a novi članovi Upravnog odbora su vlasnik Trizme Boris Vujičić, šef Korporativnih poslova Telenora Branko Mitrović i Diana Gligorijević, izvršni direktor marketinga Telegrupe.

Na Generalnoj skupštini AmChama predstavljeno je sve što je komora radila u prethodnom periodu kada je u pitanju usvajanje važnih zakona.

Tokom večeri na svečanom skupu u skupštini grada biće dodeljene nagrade liderima promena za 2016.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana