Siniša Mali: Podrška za domaće kompanije, jer nose razvoj Srbije Tanjug

Objavljeno: 15.09.2019. 12:12 Izmenjeno: 16.09.2019. 11:40

Domaće kompanije koje zapošljavaju pedesetak ljudi nosioci su razvoja naše zemlje i država će učiniti sve što može da ih podrži, rekao je ministar finansija Siniša Mali.

FOTO TANJUG / FILIP KRAINCANIC / bb
On je obišao kompaniju „Bibli“, poznatu po proizvodnji čvaraka u mladenovačkom selu Pružatovac.

„Cilj nam je da podržimo domaću industriju i ovakve domaće kompanije, koje zapošljavaju 40 do 50 ljudi, a bas takve kompanije su nosioci razvoja naše zemlje“, rekao je posle obilaska Biblija ministar Mali.

Kako je istakao država će učiniti sve što može i po pitanju pitanju subvencija i podsticaja za ovakve kompanije.

„I sada, kada se kompanije kao što je „Bibli“ suočavaju sa problemima po pitanju sirovina, pogotovu zbog ove svinjske kuge koja je u svetu, pogotovo u Kini, imala veliki uticaj, tu smo da pomognemo“, rekao je i dodao da Mladenovcu „treba i velika kompanija, za koju smo obećali da ćemo da je dovedemo“.

On je podsetio da je Srbija šampion u privlačenju investicija i potvrdio da će u sledećem talasu investicija jedna velika kompanija stići i u Mladenovac.

„Mladenovac napreduje u poslednje vreme, u poslednjih četiri godine urađeno je više od 150 kilometara puteva, 12,5 kilometara vodovodne mreže i 7,5 kilometara kanalizacione mreže“, rekao je Mali i dodao da se sada kreće sa velikim investicionim programom za Srbiju u kome će za četiri godine biti uloženo preko 12 milijardi evra u vodovod, kanalizaciju, asfaltiranje, domove zdravlja i vrtiće…širom zemlje.

Svaka lokalna samouprava već radi projekte, pa i Mladenovac, da bi konkurisala za te investicije, rekao je on i dodao da je i to svrha njegove posete.

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić zahvalio je ministru na podršci u realizaciji infrastrukturnih projekata u poslednje četiri godine.

„Ono što me raduje je da će posebna pažnja biti usmerena na industrijalizaciju naše opštine i nova radna mesta, a očekujem da ćemo u narednom periodu uspeti da napravimo novu industrijsku zonu „Jug“ i da ćemo dovođenjem investitora poboljšati kvalitet života građana“, rekao je on.

Pružatovac i kompanija Bibli bili su domaćini manifestacija „Kosmajski kazan“, a ministar Mali je primetio da treba podržati manifestacije poput te, jer promivišu tradicionalnu hranu i piće i oživljavaju selo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana