Simović: Za rešavanje saobraćajnih problema u gradu Tanjug

Objavljeno: 17.02.2018. 12:08 Izmenjeno: 17.02.2018. 12:09

Kandidat za gradskog odbornika na listi Dosta je bilo i Dveri Miloš Simović izjavio je da se u gradu moraju rešiti saobraćajni problemi i da će odbornici te liste u najkraćem roku izraditi celoviti plan saobraćajnog sistema u gradu i okolini.

 

Među koracima koji će preduzeti odbornici te liste, ukoliko budu na vlasti su, kako se dodaje, razvijanje i modernizovanje svih vidova saobraćaja – mreža puteva i ulica, sistem javnog šinskog transporta, mreža autobuskih linija, pešačka i biciklistička infrastruktura.

Kako se navodi u saopštenju, Simović je rekao da će predložiti i niz projekata u vezi poboljšanja saobraćajne infrastrukture u gradu, poput mosta preko Ade u nastavku Nemanjine ulice i spoljne magistralne tangente koja bi spajala Most na Adi i Pančevački most.

„Unparedićemo rad GSP i povećati broj linija ka periferiji grada i time smanjiti vreme čekanja putnika. Ukinućemo sistem naplate karata “Bus plus“, i prebaciti taj proces u nadležnost Sekretarijata za saobraćaj i “GSP Beograd“ „, rekao je Simović.

Među predlozima su i izgradnja podzemnih prolaza na najkritičnijim raskrsnicama, ukidanje vremenskog ograničenja parkiranja u zonama u kojima se vrši naplata parkinga i uvođenje mogućnosti pretplate parkiranja i van zone u kojoj građani žive, i to putem mesečnih, šestomesečnih, ili godišnjih pretplata.

„Uspostavićemo sistem parking garaža u obodnoj zoni, i sistem zgrada-garaža u najkritičnijim zonama u gradu, zalagati se za uvođenje nadležnosti grada nad sistemom taksi prevoza, kao i za poboljšanje uslova rada taksi prevoznika“, rekao je Simović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana