Šib: Napad na Beograd bio je samo početak zločina Tanjug

Objavljeno: 06.04.2021. 14:46 Izmenjeno: 06.04.2021. 14:46

Ambasador Nemačke u Beogradu Tomas Šib izjavio je da je napad na Beograd 1941. godine bio samo početak zločina koji su usledili, kao i da je rat na Balkanu bio samo deo ratnog vihora koji je zahvatio čitav evropski kontinent.

On je u autorskom tekstu za „Politiku“ rekao je da je intencija Hitlera i njegovih egzekutora bila da kulturno pamćenje srpske nacije bude zbrisano sa lica zemlje, kao što je plan nacista imao za cilj da sruši sve što čini Evropu.

„Kao nemački ambasador u Srbiji osećam iskrenu potrebu da odam počast žrtvama stravičnih zločina počinjenih u ime Nemačke. Neophodno je sačuvati sećanje na ogromnu destrukciju, kobnu mržnju i izopačenu ideologiju uništenja svega ljudskog koja je dovela do najgoreg sloma civilizacije u istoriji čovečanstva“, napisao je Šib.

Kako je rekao to bi trebalo da bude nauk da se nikada više ne ponovi, kao i da je istinsko pomirenje nezamislivo bez zajedničkog sećanja i osvrta na sve što se desilo.

„S pogledom na to mračno poglavlje u našoj zajedničkoj istoriji, partnerstvo, štaviše duboko prijateljstvo, koje se razvilo između naših zemalja, ne podrazumeva se samo po sebi. Intenzitet naše međusobne komunikacije i razmene među ljudima naših dveju zemalja, impresionira me svaki put iznova“, rekao je Šib i dodao da će se i ubuduće zalagati za učvršćivanje dobrih odnosa.

One Response to “Šib: Napad na Beograd bio je samo početak zločina”

  1. Dragovan каже:

    06.04.2021. god.. „Pocetak zlocina“ ? Pocetak genocida, etnickog ciscenja, vesanja, masovnih sterljanja… Srba, Jevreja i Roma !
    07.04.2021. god. Zasto niste bombardovali Velikoalbanske separatiste zbog terorizma, genenocida , etnickog ciscenja nad Srbima i unistavanje srednjovekovne srpske bastine 1998. i 1999. godine na Kosovu i Metohiji, a potom marta 2004. godine ? Zasto niste bombardovali Hrvatsku zbog genocida i etnickog ciscenja nad Srbima 1995. godine. ? Zasto nemate grizu savesti za genoci nad Srpskim narodom koji ste sproveli u Prvom , narocito Drugog svetskom ratu kroz etnicka ciscenja, deportacije u logore, masovna streljanja, vesanja… Srba, Jevreja i Roma ?Dokumentation „Es begann mit einer Lüge“, lazima je sve pocelo i lazima se sve nastavilo!“Takva humanitarna katastrofa prema kategorijama ljudskih prava, koja bi opravdala ulazak u rat, pre pocetka rata na Kosovu, nije postojala“, izjava general Hajnc Lokvaj jednog od posmatraca OEBSA.Nemački ministar odbrane Rudolf Sarping 7. aprila 1999. godine lazira o opeaciji „Potkovica“. Da li je ovo slucajnos danas je 7. april 1999. godine ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana