Šesti kup Matematičke gimnazije u Beogradu Beoinfo

Objavljeno: 26.06.2018. 12:14 Izmenjeno: 27.06.2018. 13:28

Gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojičić svečano je danas otvorio Šesti kup Matemačke gimnazije – međunarodno takmičenje iz matematike, informatike i fizike koje je u našoj prestonici okupilo najbolje predstavnike iz 12 evropskih zemalja.

foto Beoinfo

On je izrazio zadovoljstvo jer ima priliku da otvori takmičenje i da se obrati učesnicima ovog značajnog događaja. Kako je istakao, ljudima bistrog uma, koji imaju izgrađen sistem vrednosti da cene znanje i nauku.

Radojičić je podsetio da naš grad i zemlja imaju puno značajanih institucija, ali da je Matematička gimnazija u Beogradu, svakako jedna od najznačajnih.

–Matematička gimnazija je brend koji je Beograd zajedno sa svojom decom i nastavnicima napravio i koji mora da neguje – istakao je Radojičić i podsetio da su njegova deca išla u Matematičku gimnaziju što ga kao roditelja čini izuzetno ponosnim.

On je poručio učesnicima da sama činjenica što su danas ovde, na takmičenju treba da ih čini ponosnim i srećnim, kao i da nije presudno koje će mesto zauzeti, jer je i sam dolazak na Šesti kup veliki uspeh.

Državni sekretar Vladimir Popović u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja istakao je spremnost resornog ministarstva i da u narednom periodu podržava sve aktivnosti Matematičke gimnazije u Beogradu, i čestitao njenim učesnicima i nastavnicima uspeh na nedavno održanoj Balkanskoj olimpijadi.

Direktor Matematičke gimnazije u Beogradu Srđan Ognjanović je istakao da se nada da će takmičenje proteći u lepoj atmosferi, kako bi učesnici razmenili znanja i dobili dodatni podstrek u napredovanju u svom radu. Takođe poželeo je učesnicima da se u Beogradu osećaju prijatno, gde će steći nova poznanstva i prijateljstva, kao i očekivanje da će pozitivne vibracije sa ovog takmičenje poneti u sredine iz kojih dolaze.

On se zahvalio Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, koji su pokrovitelji ovogodišnjeg kupa.

Šesti kup održava se do 29. juna na kome su uzeli učešće takmičari iz 12 zemalja: Nemačke, Grčke, Slovenije, Crne Gore, Rumunije, Rusije, Mađarske, Makedonije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije i Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 16°C

-

Četvrtak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana