Seminar “Moderna akupunktura u praksi“ Studio B

Objavljeno: 16.01.2018. 15:58 Izmenjeno: 16.01.2018. 16:16

Povodom 25 godina od osnivanja Udruženja akupunkturologa Srbije u hotelu Metropol organizovan je seminar “Moderna akupunktura u praksi“.

Predsednica Udruženja doktorka Vesna Marinković Mičić podsetila je da je akupunktura najstarija medicina sveta što je čini lekom bez štete, komplikacija i kontraindikacija.

Veliki broj stručnjaka održao je predavanja koja su pojasnila mnoge aspekte akupunkture, a posebno njen put od alternativne medicine do potpuno priznate naučne metode.

Neke od tema kojima su se bavili su multimlazni laseri u akupunkturi, akupunktura kao terapija izbora u lečenju alergija i astme, regulacija telesne težine, pa sve do lečenja neuralgija akupunkturom.

Pored pomenutih bolesti,  navedeno je i da akupunkura leči i akutni konjuktivitis, kataraktu, zatim zubobolje, štucanje gastritis, glavobolje, migrene i druge neurološke bolesti. Kraće, sve ono što muči savremen svet u kome se živi i hrani brzo, pa su bolesti savremen civilizacije postale uobičajene.

U svojim izlaganjima posebno je posvećena pažnja tome da akupunktura dovodi telo u balans, uspostavlja harmoniju tela što je osnova samoizlečenja i samoisceljenja.

Od svetske zdravstvene organizacije, kao grana savremene medicine, akupunktura je priznata 1979. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana