Selaković:Mržnja prema Vučiću pojačava se sa uspesima zemlje Tanjug

Objavljeno: 24.12.2021. 14:10 Izmenjeno: 24.12.2021. 14:10

Kampanja verbalnog nasilja protiv predsednika Srbije nastavlja se na društvenim mrežama svom žestinom, a pretnje smrću šefu države postale su gotovo stvar političkog folklora i nešto čime se pojedinci ponose, izjavio je član Predsedništva SNS Nikola Selaković.

„Najnoviji primer takvog bezumlja je objava Predraga Popovića, urednika u listu poznatom po iscrtavanju snajperskih meta na predsedniku Srbije, koji bi predsednika Aleksandra Vučića da veša, ni manje ni više, nego o luster“, naveo je Selaković reagujući na objavu Popovića, zamenika glavnog urednika magazina Tabloid na tviteru, koji je na toj mreži napisao:

„Okitili smo banderu. Danas banderu sutra luster“, uz fotografiju na kojoj su na jednon banderi izlepljeni leci sa likom predsednika Srbije i natpisom „izdajnik“.

„U toj orgiji verbalnog nasilja su ujedinjeni, ne samo očigledni politički ekstremisti, već i deo samozvane srpske intelektualne elite, a svi zajedno čine elitu idiota“, naveo je Selaković u saopštenju.

Kako je rekao, njihova mržnja prema predsedniku Srbije pojačava se uporedo sa političkim i ekonomskim uspesima zemlje, što je, kaže, neoborivi dokaz da njihov cilj nije nanošenje političke štete jednoj osobi, već zaustavljanje i nazadovanje Srbije, a toga se sigurno nisu sami dosetili.

Selaković je istakao da, koliko god da je Srbija, predvođena predsednikom Vučićem, pomerila granice ličnih sloboda dozvolivši da svako nastupa kao dželat, u jednom trenutku će biti neophodno da se, u ime zaštite demokratskih sloboda i napretka Srbije, obelodani u čije ime sa ova kampanja vodi, čijim parama i po čijem nalogu.

Srbija, poručio je Selaković, ne sme da bude tolerantna prema ovoj vrsti društvenog ludila, jer verbalno nasilje u javnom prostoru ima tendenciju da preraste u fizičko.

„Istorija nas je naučila da tamo gde se na lomače bacaju knjige na lomačama uskoro završe i ljudi, pa tako i pretnje smrću, ako dozvolimo da postanu društveno prihvatljiva činjenica, neće ostati samo pretnje“, naveo je Selaković.

Dodao je da u ime Srbije, napretka i svih pristojnih građana koji žele da žive u stabilnom i naprednom društvu, zahteva od nadležnih organa da „ovom ludilu stanu na put“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Utorak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana