Sednica Skupštine grada zakazana za sredu, 9. jun Studio B

Objavljeno: 03.06.2021. 09:33 Izmenjeno: 03.06.2021. 19:07

 
 
Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević zakazao je za sredu, 9. jun, sednicu Skupštine grada koja će se održati u Sava centru uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Pred odbornicima će biti Predlog odluke o završnom računu budžeta Grada Beograda za 2020. godinu, Predlog odluke o izmenama Odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju Gradu, odnosno gradskim opštinama u 2021. godini, kao i Predlog odluke o izmenama Odluke o budžetu Grada Beograda za 2021. godinu.

Odbornici će odlučivati i o jednom broju predloga urbanističkih planova kao što je Predlog plana detaljne regulacije područja između ulica: Preševske, Batutove i Milana Rakića i granice kompleksa Osnovne škole „Veljko Dugošević”, gradska opština Zvezdara, Predlog plana detaljne regulacije područja između obilaznog auto-puta i kružnog puta kod naselja Kijevo, gradska opština Rakovica, Predlog plana detaljne regulacije za blok između ulica Miloja Đaka, Mihaila Avramovića i Omladinske, gradska opština Savski venac, Predlog plana detaljne regulacije za deo područja zapadno od Ulice Tošin bunar, gradske opštine Zemun i Novi Beograd.

Pred odbornicima je i Predlog odluke o izmeni Odluke o utvrđivanju kategorija korisnika koji plaćaju subvencionisanu cenu komunalnih usluga, Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o pravima i uslugama socijalne zaštite, Predlog lokalnog plana upravljanja otpadom grada Beograda 2021–2030. godine, Predlog akcionog plana za zeleni grad (gcap), Predlog plana za održive izvore energije i klimu, Predlog plana kvaliteta vazduha u aglomeraciji Beograd, Predlog odluke o uslovima i načinu finansiranja, odnosno sufinansiranja projekata od javnog interesa iz oblasti zaštite životne sredine, a koje realizuju udruženja na teritoriji grada Beograda.

Na dnevnom redu biće i Predlog odluke o izmeni i dopuni Odluke o određivanju komunalnih delatnosti, Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o oglašavanju na teritoriji grada Beograda, Predlog rešenja o davanju saglasnosti na aneks 1 javnog ugovora o javno-privatnom partnerstvu sa elementima koncesije za finansiranje nabavke, postavljanja i održavanja pokretnih stepenica i liftova za invalide, rekonstrukcije i održavanja delova podzemnih prolaza i nabavke, postavljanja i povezivanja digitalnih kamera i opreme za snimanje i prikupljanje informacija o saobraćaju i softvera za upravljanje saobraćajem u gradu Beogradu.

Odbornici će odlučivati i o Predlogu zaključka o usvajanju izveštaja o stanju bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada Beograda za 2020. godinu, Predlogu odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva za izgradnju stanice komprimovanog prirodnog gasa u gradu Beogradu, Predlogu odluke o postavljanju plutajućih objekata na vodnom zemljištu na teritoriji grada, Predlogu odluke o načinu, uslovima i kriterijumima za izbor korisnika sredstava u okviru mera i aktivnosti za podršku razvoja inovativnih delatnosti, kao i o Predlogu izveštaja o radu Saveta za zdravlje Grada Beograda za 2020. godinu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana