Sastanak sa građanima Savskog venca Tanjug

Objavljeno: 23.02.2018. 14:34 Izmenjeno: 23.02.2018. 17:15

U prostorijama Opštine Savski venac organizovan je sastanak građana sa gradskim sekretarima i direktorima javnih komunalnih preduzeća u cilju što efikasnijeg rešavanja problema stanovnika Savskog venca.

Na pitanja građana odgovarali su predsednica opštine Irena Vujović, sekretar za poslove legalizacije Nemanja Stajić, sekretarka za finansije Jelena Tanasković, sekretarka za inspekcijske poslove Sonja Podunavac, direktor JKP „Zelenilo – Beograd” Slobodan Stanojević, direktor JKP „Javno osvetljenje” Aleksandar Cincar Poposki i direktor JP „Gradsko stambeno” Nikola Kovačević.

Predsednica Irena Vujović istakla je da ovo nije prvi put da Opština Savski venac organizuje za svoje sugrađane sastanak sa predstavnicima nadležnih gradskih službi i dodala da je prioritet da građani sa svojim predlozima i inicijativama u što većem broju učestvuju u radu opštine.

– Pored redovnog prijema građana u opštini, ovo je još jedan od načina da se mnoga pitanja i problemi efikasnije reše – rekla je Vujovićeva i zahvalila gradskim sekretarima i direktorima javnih preduzeća na izdvojenom vremenu za razgovor sa građanima Savskog venca.

Na sastanku se najviše govorilo o problemima komunalne prirode. Prisutni građani su iznosili svoje predloge za uređenje javnih zelenih površina, saobraćajne infrastrukture, kao i ugradnje javne rasvete na određenim lokacijama na teritoriji opštine. Takođe, oni su ukazali i na probleme sa održavanjem zgrada, parkiranjem na neodgovarajućim mestima, a bilo je i dosta pitanja u vezi sa postupkom legalizacije objekata.

Gradski sekretari i direktori javnih preduzeća su, kao i do sada, izrazili spremnost da izađu u susret rešavanju problema građana Savskog venca. Zahvaljujući dobroj saradnji između opštine i Grada Beograda, na Savskom vencu je u prethodnih godinu i po dana realizovan veliki broj inicijativa građana, a ovaj vid saradnje će biti  nastavljen i u budućnosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana