Šapić: Svi beogradski srednjoškolci od sutra mogu da preuzmu svoje kartice za besplatan javni prevoz studio b

Objavljeno: 07.06.2023. 15:44 Izmenjeno: 07.06.2023. 15:44

  Od sutra, svi učenici beogradskih srednjih škola, sa prebivalištem na teritoriji Grada Beograda mogu odmah da preuzmu svoju karticu za besplatno korišćenje javnog prevoza, izjavio  je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić. Potrebno je da srednjoškolci samo odu do bilo koje od 17 beogradskih opština i na šalteru Grada Breograda uz đačku knjižicu prilože i zdravstvenu […]

 

Od sutra, svi učenici beogradskih srednjih škola, sa prebivalištem na teritoriji Grada Beograda mogu odmah da preuzmu svoju karticu za besplatno korišćenje javnog prevoza, izjavio  je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Potrebno je da srednjoškolci samo odu do bilo koje od 17 beogradskih opština i na šalteru Grada Breograda uz đačku knjižicu prilože i zdravstvenu knjižicu (punoletni srednjoškolci mogu umesto zdravstvene knjižice da daju ličnu kartu).

– Procedura je jednostavna, traje nekoliko minuta, srednjoškolci se uz priložena dokumenta slikaju u opštini, na licu mesta. Kada jednom izvade besplatnu personalizovanu karticu za prevoz, ona im automatski važi do kraja srednje škole –  objasnio je Šapić, dodajući da do sada srednjoškolci nikada nisu imali priliku da se voze besplatno.

– Po prvi put Beograd je uveo besplatne kartice za prevoz za sve učeniike srednjih škola i nadam se da će našim srednjoškolcima one olakšati korišćenje javnog prevoza i bar malo rasteretiti kućni budžet njihovim roditeljima – zaključio  je gradonačelnik.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 18°C

-

Četvrtak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 27°C
Min: 16°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana