Šapić: „Sportske igre mladih” primer saradnje mladih u regionu

Objavljeno: 06.06.2023. 14:14 Izmenjeno: 06.06.2023. 14:14

Manifestacija „Sportske igre mladih” u proteklih nekoliko decenija obuhvata čitav region, pozitivno utiče na to da se mladi bave sportom, ali i na odnose u regionu koji su zbog različitih stvari uvek na nekom ispitu, izjavio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić na konferenciji za novinare u Starom dvoru. Ovoj konferenciji prisustvovali su i predsednik Skupštine […]

Manifestacija „Sportske igre mladih” u proteklih nekoliko decenija obuhvata čitav region, pozitivno utiče na to da se mladi bave sportom, ali i na odnose u regionu koji su zbog različitih stvari uvek na nekom ispitu, izjavio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić na konferenciji za novinare u Starom dvoru.

Ovoj konferenciji prisustvovali su i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i gradski sekretar za sport i omladinu Nikola Penić, kao i predstavnici sponzora.

Šapić je naglasio da ova manifestacija ima višestruki značaj i korist te da će Grad Beograd nastaviti da pomaže njenu organizaciju. Dodao je da će otvaranje manifestacije biti 16. juna na Trgu republike, a da će odmah posle toga, 17. i 18. juna, biti održana manifestacija „Beogradski dani porodice”.

– „Sportske igre mladih” biće u neku ruku najava onoga što sledi posle toga. Za vikend ceo grad će biti prepun dece, a biće mnogo sportskih, kulturnih i mnogih drugih manifestacija. Beograd će u ta tri dana biti centar radosti, dece, sportista, porodice i svih onih stvari koje nam u ovom brzom vremenu nedostaju. Nadam se da će vašim primerom biti vođeni i organizatori u drugim oblastima, a tu je od presudne važnosti međusobna saradnja jer moramo da se pomažemo – rekao je prvi čovek prestonice i poželeo sreću organizatorima.

Osnivač i predsednik „Sportskih igara mladih” Zdravko Marić je podsetio da je ova manifestacija po broju takmičara već pet godina zaredom najveća u Evropi.

– Od osnivanja, u manifestaciji je potpuno besplatno učestvovalo više od 2,5 miliona dece. To nije samo sportsko takmičenje već radimo i dosta edukativnih sadržaja, a ove godine smo započeli kampanju „Pružam ruku, a ne nogu” kojom želimo da pokažemo deci koliko je važno da podržavaju jedni druge. Ponosan sam i na to što se u Beogradu ove igre od januara ove godine održavaju u svim opštinama, a u Beogradu će se igrati i mnoga regionalna finala – rekao je Marić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 19°C

Vedro

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 27°C
Min: 15°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana