Šapić: Porodica je srž svakog društva. „Beogradski dani porodice“ čuvaće našu tradiciju, širiti ljubav i solidarnost studio b

Objavljeno: 13.04.2024. 13:50 Izmenjeno: 13.04.2024. 13:50

–Ukoliko ne čuvamo jedni druge i ako nismo zajedno u teškim trenucima, postavlja se pitanje zašto živimo. Uložićemo veliki trud i sredstva da ovaj događaj postane tradicionalan i da Beograd bude prepoznatljiv po danima porodice. Želim vam puno radosti i vedrine, da sklonimo sa strane mračne stvari koje nas opterećuju. Treba da posvetimo više pažnje […]

–Ukoliko ne čuvamo jedni druge i ako nismo zajedno u teškim trenucima, postavlja se pitanje zašto živimo. Uložićemo veliki trud i sredstva da ovaj događaj postane tradicionalan i da Beograd bude prepoznatljiv po danima porodice. Želim vam puno radosti i vedrine, da sklonimo sa strane mračne stvari koje nas opterećuju. Treba da posvetimo više pažnje lepim stvarima, radosti, deci i porodici, jer to je suština života. Neka su nam sa srećom „Beogradski dani porodice” i živeo Beograd – istakao je Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa grada Beograda, na svečanom  otvaranju manifestacije „Beogradski dani porodice“.

-U naredna dva meseca u centru grada održaće se pregršt manifestacija, biće puno radosti i veselja, biće puno kulturno umetničkih društava, mladih ljudi i dece koji će imati priliku da sebe predstave našim Beograđanima. Voleo bih da kroz „Beogradske dane porodice“ sačuvamo porodicu kao nukleus društva, jer je ona danas pred velikim iskušenjima i izazovima – istakao je prvi čovek Beograda.

Kao što je Šapić i obećao, „Beogradski dani porodice“ ove godine, umesto jednog vikenda, koliko je manifestacija trajala prethodne godine, trajaće dva meseca, od 15. aprila do 15. juna. Naglasio je da su „Beogradski dani porodice“ posvećeni porodici kao simbolu, jer je Beograd, kao i Srbija, jedna velika porodica.

-Ono što treba da okarakteriše ovu manifestaciju jeste način na koji ćemo prići porodici i jedni drugima i pokazati mnogo ljubavi, koje zbog tempa života ima sve manje. Ljubav treba da bude simbol dana porodice, kao što je simbol našeg lepog Beograda – kazao je.

Na kraju, Šapić je poželeo svima da uživaju tokom „Beogradskih dana porodice“ i da čuvamo jedni druge, jer je naša prestonica oduvek bila otvorenog srca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 19°C

Pretežno oblačno

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 24°C
Min: 15°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana