Saobraćaj na Trgu prema planu Beoinfo

Objavljeno: 30.10.2019. 16:29 Izmenjeno: 30.10.2019. 16:29

Direkcija za građevinsko zemljište: Ugovoreni radovi na Trgu republike završeni, saobraćaj se pušta 1. novembra

Svi ugovoreni radovi na Trgu republike završeni su i, kako je ranije najavljeno, saobraćaj će biti pušten 1. novembra 2019.  Odluka o izmeni ugovora sa izvođačem radova, koja je doneta, nipošto ne znači nikakve dodatne radove na terenu, precizirano je iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Otuda senzacionalistički naslovi u pojedinim medijima, u kojima se navodi da je „Štrabag” tražio produženje roka i da ga je dobio do 23. januara 2020, naprosto nemaju za cilj plasiranje istine, već izvlačenje iz konteksta i pokušaj da se napravi pompezna vest tamo gde je nema.

Naime, Odluka o izmeni ugovora o javnoj nabavci doneta je isključivo zbog toga što je prethodni ugovor isticao 25. oktobra. Da bi sve bilo u skladu sa zakonom, doneta je pomenuta odluka zbog dugotrajnih procedura, to jest vremena koje je potrebno da bi se izradila neophodna dokumentacija u vezi sa ugovorom. Kako ponavljaju iz ove direkcije, ugovoreni radovi su završeni i neće biti nikakvih dodatnih radova na terenu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana