Ružić sa studentima pobednicima takmičenja Ekotrofelija tanjug

Objavljeno: 25.10.2022. 11:00 Izmenjeno: 25.10.2022. 11:01

Članovi tima iz Srbije bili su najmlađi učesnici.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić čestitao je pobedu studentskom timu Akademije strukovnih studija Beograd sa odseka Visoko hotelijerske škole, koji je pobedio na evropskom takmičenju Ekotrofelija u Parizu.

Međunarodni žiri je za pobednike proglasio tim iz Srbije „Rooftop“, a njihov „Beetscuits“ – organski ekstrudirani snek proizvod od bezglutenskih žitarica i tropa cvekle, proglašen je za najbolji, saopšteno je iz Ministarstva.

Ministar Ružić razgovarao je danas u Ministarstvu sa studentima koji su proglagšeni za najbolji tim među 15 evropskih timova poznatih univerziteta iz najrazvijenijih evropskih država.

„Zaista, istorijski uspeh. Prikazali ste Srbiju kao inovacionu destinaciju u oblasti hrane, a vaš proizvod je naša zemlja u malom. Vi ste dokaz koliko je važna podrška Ministarstva. Osim toga, vi ste promoteri srpskog znanja, veština i onog našeg borbenog karaktera i zajedništva koji u svemu pobedi kad hoćemo“, naveo je Ružić.

Ministar je studentima poručio da nastave da rade kao i do sada.

„Bez podrške i motivacije teško uspemo u životu, zato posebno hvala i vašoj mentorki dr Ani Kalušević koja je pravi primer nastavnika“, kazao je Ružić.

Studentski tim Rooftop (Rooftop) činili su Anastasija Spasojević, Magdalena Sekulić, Nina Sinđelić i Stefan Terek, pobednici desetog nacionalnog studentskog takmičenja u kreiranju eko-inovativnih prehrambenih proizvoda u organizaciji Udruženja prehrambenih tehnologa Srbije.

Sastanku je prisustvovao i predsednik Udruženja prehrambenih tehnologa Srbije i predsednik Organizacionog odbora nacionalnog takmičenja Viktor Nedović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana