Roba zaplenjena na ulici donirana mališanima u Zvečanskoj Beoinfo

Objavljeno: 18.06.2019. 17:45 Izmenjeno: 18.06.2019. 17:45

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i sekretarka za inspekcijske poslove Sonja Božović prisustvovali su uručenju donacije mališanima iz Zavoda za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, a reč je o robi koja je zaplenjena u nelegalnoj uličnoj prodaji.

Vesić je istakao da građani Beograda najčešće zovu inspekciju kada imaju komunalne probleme, ali je danas prilika da se vidi i donekle drugačiji rad inspekcije.

– Sekretarijat za inspekcijske poslove, sa sekretarkom Sonjom Božović na čelu, danas je isporučio donacije u četiri ustanove socijalne zaštite na teritoriji grada Beograda. Podeljeno je više od 118 kutija sa zaplenjenom robom, čiji sadržaj uglavnom čine odevni predmeti i sredstva za održavanje higijene. U pitanju je roba koja se nelegalno prodavala na gradskim ulicama i za koju niko nije plaćao porez – rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, kada inspekcija zapleni tu vrstu robe, ona završava u institucijama socijalne zaštite i Grad Beograd će naravno nastaviti da radi tako i u budućnosti.

– Na godišnjem nivou zapleni se više tona ovakve robe i na ovaj način smo želeli da pokažemo da roba koja je u prvi mah namenjena nelegalnom sticanju prihoda na kraju završi u rukama onih kojima je najpotrebnija. Zajedno sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, vodimo računa da ustanove socijalne zaštite imaju obezbeđeno sve što im je potrebno. Država i grad obezbeđuju apsolutno sve što je potrebno za rad i funkcionisanje ovih ustanova. Ipak, pored svega toga, potrebno je imati dodatnu pomoć, jer su realne potrebe uvek veće od osnovnih za funkcionisanje ustanova. Pozivam druge organizacije i kompanije koje su u mogućnosti da obezbede donacije ustanovama dečje socijalne zaštite – istakao je Vesić i zahvalio gradskim inspektorima koji brinu o komunalnom redu u Beogradu, ali imaju vremena i za društveno korisne aktivnosti.

On je dodao da su danas bili i u Prihvatilištu za stara lica i Prihvatilištu za decu Beograda, kako bi isporučili pomoć koja će pozitivno uticati na kvalitet usluga koje se pružaju.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana