Revakcina zaposlenih iz ustanova socijalne zaštite   Beoinfo

Objavljeno: 14.02.2021. 12:41 Izmenjeno: 14.02.2021. 12:41

Na Beogradskom sajmu  drugu dozu vakcine prima prva grupa  zaposlenih i korisnika iz sistema socijalne zaštite Grada Beograda, saopšteno je iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu

Na Beogradskom sajmu  drugu dozu vakcine prima prva grupa  zaposlenih i korisnika iz sistema socijalne zaštite Grada Beograda, saopšteno je iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

– Danas revakcinu prima oko 200 zaposlenih i korisnika iz sistema socijalne zaštite Grada Beograda, to je prva grupa naših kolega koji su iskazali interesovanje za vakcinu „sinofarm”, nastavljamo dalje sa revakcinom. Do sada je više od 1.300 zaposlenih i korisnika primilo prvu dozu vakcine i važno je da se nastavi sa procesom imunizacije zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite zbog njihovog direktnog kontakta sa korisnicima. U pitanju su pre svega, gerontodomaćice, vaspitači u Prihvatilištu za decu, negovatelji u Prihvatilištu za odrasla i stara lica kao i vaspitači i radni terapeuti u dnevnim boravcima za decu sa smetnjama u razvoju, oni su tokom cele epidemije virusa korona bili u kontaktu sa korisnicima i vodili brigu o njima. Na prvom mestu nam je zdravlje naših korisnika i iz tog razloga nastojimo da što više naših zaposlenih bude vakcinisano, jer su u našim ustanovama smešteni korisnici koji spadaju u prioritetnu grupu stanovništva – rekla je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Ona je istakla da kol-centri pri gradskim opštinama putem kojih sugrađani stariji od 65 godina mogu dobiti pomoć oko prijave za vakcinaciju protiv korona virusa i prevoz do mesta gde se imunizacija vrši, rade i tokom praznika.

–Od početka rada kol centara do sada je ostvareno  više od 110.400 poziva, a zahvaljujući radu kol-centara, više od 38.500 građana prijavljeno za vakcinaciju– zaključila je sekretarka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 14°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 28°C
Min: 14°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana