Republičko takmičenje u simulaciji sudskog procesa u subotu u Zemunu Beoinfo

Objavljeno: 16.03.2017. 10:30 Izmenjeno: 16.03.2017. 10:30

Opština Zemun ugostiće u subotu, 18. marta, učenike osam srednjih škola iz Srbije, učesnike Republičkog takmičenja u simulaciji sudskog procesa. U celodnevnom programu, koji počinje u 10 časova u opštinskoj zgradi na Magistratskom trgu 1, škole iz Sremske Mitrovice, Petrovca na Mlavi, Kruševca, Šapca, Niša, Kragujevca, Beograda i Zemuna boriće se u kategorijama za najboljeg sudiju, tužioca, branioca, optuženog, svedoka i veštaka.

Kao i svake godine, stručni žiri, sastavljen od eminentnih univerzitetskih profesora i naučnih radnika, procenjuje uspešnost takmičara, kako pojedinaca tako i škola ekipno.

Ovogodišnji žiri čine predsednik žirija dr Sreto Nogo, profesor Pravnog fakulteta Univerziteta „Džon Nezbit”, Mirjana Popović, pomoćnica ministra za pravne poslove u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Dragoljub Zdravković, sudija Višeg suda u Beogradu, Branka Trifunović, zamenica javnog tužioca, i Marko Pušica, advokat. Proglašenje pobednika zakazano je za 18.30 časova.

Ovo takmičenje pokrenuto je na inicijativu Administrativno-birotehničke škole iz Kruševca, a u saradnji sa Centrom za ljudska prava iz Niša. Danas se ono ostvaruje u okviru Zajednice ekonomskih i pravno-birotehničkih škola i u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a domaćin ovogodišnjeg takmičenja je višestruko nagrađivana Pravno-birotehnička škola „Dimitrije Davidović” iz Zemuna.

Cilj takmičenja je podsticanje i produbljivanje znanja, veštine govorništva, argumentacije, utvrđivanje kauzaliteta i primena pravne logike.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana