Redovna dezinfekcija vozila u javnom saobraćaju Beoinfo

Objavljeno: 21.04.2021. 11:57 Izmenjeno: 21.04.2021. 11:57

U cilju zaštite zdravlja putnika i voznog osoblja sprovode se sve epidemiloške mere, a posebna pažnja je posvećena dodatnoj higijeni i dezinfekciji vozila koja svakodnevno učestvuju u javnom linijskom prevozu putnika, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz

Kako se navodi u saopštenju, na zahtev ovog sekretarijata svi prevoznici angažovani u javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, uključujući i vozila BG voza, dostavili su izveštaj o dinamici i načinima sprovođenja dnevne higijene vozila. Pored redovnog svakodnevnog čišćenja vozila, prevoznici vrše i dodatnu dezinfekciju vozila natrijum-hipohloritom. Takođe, zahvaljujući donaciji koju je dobio Grad Beograd, u sva vozila javnog linijskog prevoza putnika postavljeni su dozeri sa dezinfekcionim sredstvom namenjeni za dezinfekciju ruku. Prevoznici svakodnevno prate potrošnju sredstva za dezinfekciju ruku i dopunjavaju dozere.

Sekretarijat za javni prevoz apeluje na korisnike javnog prevoza putnika da ne oštećuju dozere za dezinfekciju ruku, sedišta, rukohvate i validatore.

Svi korisnici javnog prevoza putnika na teritoriji grada Beograda treba da poštuju obavezu nošenja zaštitnih maski u vozilima, kao i na stajalištima gde se nalazi veći broj ljudi, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana