„Reciklosaurusi” čiste Beograd   Beoinfo

Objavljeno: 04.09.2019. 18:12 Izmenjeno: 04.09.2019. 18:12

U cilju buđenja ekološke svesti svih Beograđana, JKP „Gradska čistoća” pokrenula je akciju brendiranja 68 vozila i radnih mašina „Gradske čistoće, koja su svakog dana na ulicama Beograda, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Vozila su brendirana crtanim likovima „reciklosaurusima”, koji zanimljivim porukama privlače pažnju i obaveštavaju građane na koji način i šta mogu da recikliraju, a ujedno ističu i značaj reciklaže koja ima veliki uticaj na očuvanje životne sredine.

– Porukama koje se nalaze na našim vozilima obraćamo se svim sugrađanima, jer želimo da shvate koliko je važno da se svi uključimo u proces reciklaže – rekao je direktor „Gradske čistoće” Marko Popadić.

On je dodao da će se u narednom periodu u vrtićama i školama organizovati edukativne akcije i pozorišne predstave u kojima će glavne uloge imati upravo reciklosaurusi.

Najveći deo aktivnosti preduzeća usmeren je na stvaranje što boljih uslova da se u svim delovima grada sprovodi što efikasnije prikupljanje reciklažnog otpada i da taj otpad bude predat na reciklažu, kako bi reciklirani materijal bio ponovo upotrebljen, a opterećenje deponije u Vinči smanjeno.

Na teritoriji 10 gradskih opština postavljeni su različiti spremnici za odlaganje selektovanog papirnog, metalnog i plastičnog otpada, ali i zvona za odlaganje stakla.

Danas sugrađani reciklabile mogu odlagati u 57 reciklažnih ostrva, 136 reciklažnih setova, 406 podzemmih reciklažnih kontejnera, 129 zvona za staklo i putem „eko-kesa”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana