Rebić: Potraga će trajati dok ne nađemo Moniku Tanjug

Objavljeno: 27.12.2019. 20:09 Izmenjeno: 28.12.2019. 21:11

„Sigurni smo da je Ninoslav Jovanović oteo Moniku“, rekao je Rebić i dodao da to nije bilo lako utvrditi, da je bilo potrebno određeno vreme.

Direktor policije Vladimir Rebić poručio je da potraga neće biti prekinuta dok oteta devojčica Monika Karimanović ne bude pronađena.

„Loše je to što je majka prijavila nestanak devojčice kada je shvatila da nije došla na vreme, bilo bi nam lakše da smo imali informaciju da se nije pojavila u školi“, rekao je Rebić za TV Pink.

On je naveo da su nakon toga došli do informacije da je određeno motorno vozilo ukradeno na području Malče, odakle je Ninoslav Jovanović i da su ga vrlo brzo pronašli, da je primećeno iz vazduha.

„Na osnovu DNK provera, potvrđeno je da su u tom vozilu bili Monika i Jovanović“, rekao je Rebić.

Prema njegovim rečima, na dva tri mesta je potvrđeno da su bili zajedno.

„Mi verujemo da je Monika živa, da je i dalje sa njim“, kazao je Rebić i dodao da je potragu uključeno 620 ljudi, od čega 520 policajaca.

On je naveo da su prešli gotovo 50 sela, obavili razgovore s građanima, pregledali objekte…

„Otežavajuća je okolnost što ima puno napuštenih objekata, maksimalno smo angažovani od prvog trenutka“, istakao je Rebić.

Na pitanje koliko su Monika i njen otmičar mogli da pređu, imajući u vidu da idu pešice, on kaže da su za sedam dana mogli puno da prođu, ali na osnovu tragova se veruje da je to nekih 30 kilometara.

On je naveo da je napravljen određen obruč i da se nadaju da oni nisu van tog obruča, ali da za svaki slučaj rade i na raspisivanju međunarodnih poternica.

Kako je dodao, uprkos različitim informacijama koje policija dobija, ne napušta se glavni trag.

U toku dana je obavljen razgovor s više stotina meštana.

„Dva svedoka su videla Jovanovića i devojčicu, za koju nisu mogli da potvrde da je Monika jer je imala kapuljaču, ali po opisu odgovara“, naglasio je Rebić i dodao da su viđeni u okolnim selima.

Kako je dodao, na tri lokacije su nađeni njihovi tragovi.

„Za treću lokaciju nije još potvrđeno, pronađeni su tragovi pre nekoliko sati i u toku su DNK analize“, naveo je Rebić.

Prema njegovim rečima, poslati su i psi tragači da reaguju ukoliko su sveži tragovi.

„Pretpostavljamo da su tu noćili jer su pronađeni jastuci i ćebad, ali ne znamo da li je od prošle noći ili od ponedeljka“, rekao je Rebić i dodao da to što su u paru nađeni jastuci daje nadu da je Monika i dalje živa, i da očekuju da će oni biti pronađeni i ona biti živa vraćena roditeljima.

On kaže da je ovo vrlo specifičan slučaj.

„Jovanović je u prethodnim delima puštao žrtve, a Moniku drži i to po malo stvara konfuziju i dodatno uznemirava“, rekao je Rebić.

On je naveo da su angažovani najbolji i najstručniji ljudi.

„Potraga će trajati dok je ne nađemo“, istakao je Rebić i dodao da potraga ne prestaje ni u toku noći.

Jovanović je prvi put za silovanje devojke i devojčice 1996. godine osuđen na deset godina robije i pušten uslovno posle 9 godina, da bi odmah počinio novo krivično delo.

Oteo je i silovao devojčicu od 12 godina, zatim je oteo još jednu devojčicu, koja je uspela da pobegne.

Tada je osuđen na 15 godina, ali mu je sud smanjio kaznu na 12 godina.

Izašao je iz zatvora u januaru prošle godine, nakon čega je preko Fejsbuka uznemiravao žene, a pisao je i na stranici za otkup kose, zbog čega je uhapšen u oktobru prošle godine i u zatvoru proveo pet meseci.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana